Elképesztően sok illegális dohányt talált a NAV

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 04. 21. 11:02

Román-moldáv illegális dohánygyár működött eddig Szigetszentmiklóson. Több cigit foglaltak le a navosok, mint a teljes tavaly lefoglalt mennyiség háromszorosa. Főleg exportra szánhatták a csalók – írja az index.

cigaretta

Európai viszonylatban is szenzációsan nagy fogásra bukkant a NAV, nagyjából 150 millió szál cigarettát és egy egész illegális dohánygyárat találtak – mondta el a Music FM Délutáni Road Showjának a NAV bűnügyi szóvivője. Ez az összes tavaly lefoglalt illegális cigi mennyiségének több mint háromszorosa egy helyről. Tavaly egész évben 43 millió szál illegális cigarettát talált a NAV.

Sárközi Alexandra szerint a helyi rendőrök jelzése alapján először a gyárat találták meg Szigetszentmiklóson, múlt héten. Itt is volt 47 millió szál cigaretta, amit több napig tartott egyáltalán leltározni és elszállítani. De aztán a nyomon elindulva most találtak egy sokkal nagyobb raktárat, a plafonig töltve nagyjából 100 millió szál illegális cigarettával.

A gyárat román és moldáv állampolgárok üzemeltették, és a termékekre hamis moldáv adójegyet nyomtak. Ezért arra tippel a NAV, hogy főleg oda exportálhattak az adócsalók, alapvetően nem a magyar piacra szánták. Az üzemben dolgozó öt moldáv és román férfi, illetve a telephelyet bérbeadó magyar előzetesben várhatja fejleményeket.

Az oksági viszonyokat azonban nem érdemes felcserélni, azaz a jó hír mellett, hogy őket most elkapták, mindez azt is jelezheti, hogy egyre durvább lehet a nálunk átfutó vagy egyenesen Magyarországról induló illegális cigikereskedelem.

Pár hónapja Debrecen mellett találtak egy kisebb illegális dohányüzemet a navosok, tavaly év elején pedig Európa legnagyobb illegális dohánygyára bukkant elő Vecsésen. (szalai, Index)

Kapcsolódó cikkeink