Csak újrahasznosított műanyagot használ 2024-től az Adidas

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 07. 19. 11:02

Az Adidas a tervek szerint csak újrahasznosított műanyagot fog használni a ruházati cikkeihez és cipőihez 2024-től – írja az Origo. A következő hat évben folyamatosan arra fognak törekedni, hogy a márka fenntarthatóbbá váljon.

Az első áttörést az Adidas még 2016-ban érte el, amikor bemutatták, majd tömeggyártani kezdték első újrahasznosított műanyagból készült cipőjüket. Tavaly az Ultraboost Uncaged Parley névre keresztelt edzőcipőből 1 millió párt adtak el. Az Ultraboost Németországban jelenleg 179,95 dolláros áron vásárolható meg.

Eric Liedtke, az Adidas globális márkamenedzsere kiemelte, hogy a vállalat célja teljesen megszabadulni a műanyagtól 2024-ig. Hozzátette, hogy jelenleg az 920 millió darab termékének 50 százaléka műanyagból készül, éppen emiatt az átállás nem történhet meg egyik napról a másikra. Ráadásul az újrahasznosított műanyag 10-20 százalékkal drágább, mint a “szűz” műanyag.

Ha az Adidas eléri jövőre a 11 millió eladott darabot, akkor az újrahasznosított cipők a cipőeladásaik 3 százalékát képezik majd. A szakemberek szerint az új és az újrahasznosított műanyag közötti árkülönbség az idő elteltével folyamatosan csökkenni fog, mivel egyre több vállalat kísérletezik olcsóbb megoldásokkal. (origo)

Kapcsolódó cikkeink