Éljen az új király!
Június közepén, ahogy 2002 óta minden évben, újra kihirdették a világ legjobb éttermeinek rangsorát. Volt is meglepetés, meg nem is: az első tízben 2017-hez képest egyetlen változás történt, az élen állók sorrendje pedig újra megkeveredett. A tavaly és tavalyelőtt győztes New York-i Eleven Madison Park „visszaesett” a 4.helyre, az olasz Ostereia Francescana munkája végre beérett, a sok 2. és 3. hely után idén ők állhattak a képzeletbeli dobogó tetejére, mögöttük a spanyol El Celler de Can Roca és a francia Mirazur végzett. Rajtuk kívül – sorrendben – egy thaiföldi, két perui, még két spanyol és egy francia került a legeslegjobbak közé.
Persze tudjuk, nem létezik teljesen objektív rangsor, de ez az óriási médiacsinnadrattával megrendezett választás minden hibája ellenére a világ legjobb éttermeinek jelenleg leghitelesebb listáját produkálja. A világot 26 régióra osztják, amelyek mindegyikének 40 szavazója 10-10 éttermet nevez meg legjobbnak, amelyeknek (elvben) mindegyikében meg kellett fordulnia az elmúlt másfél éven belül. A TOP 50-es listát (egyébként a második ötvenet is közzéteszik), sokmillió étterem közül kell kiválasztani. A rendszer anomáliáinak köszönhetően 2007-ben két magyar étterem is bekerülhetett a második ötvenbe, köztük egy kevéssé ismert is. //
Kapcsolódó cikkeink
Újrakezdés – gondolatok a vendéglátás újraindításáról
Lapjainkon a cikkek, interjúk többnyire a szakma egészéről beszélnek –…
Tovább olvasom >Nem mindennapi konyhai robotizáltság – A nap videója
Ha nem jártunk volna olyan helyeken, mint például müncheni sörcsarnokok…
Tovább olvasom >Amit a kormányzat meg tud tenni a vendéglátásért, és amit nem
A kormányzat láthatóan elengedte a szakma kezét, de ez valahol…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >