Elitakadémia a világ kiválasztott fiatal séfjeinek

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2020. 12. 14. 10:35

A világ TOP 50 étterme-szavazást és a Young Chef világversenyt is „jegyző” S. Pellegrino márka egyedülálló nemzetközi akadémiát hoz létre S.Pellegrino Young Chef Academy néven fiatal séfek számára.

Az akadémia célja, hogy folyamatos szakmai és személyes fejlődésre ösztönözze az ifjú séfeket, és népszerűsítse a fenntarthatóságot, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást.

Az akadémia megalapításának deklarált célja, hogy hosszú távra összekösse a konyhaművészet új generációjának tagjait, és gondoskodjon fejlődésükről a kihívást jelentő időszakokban is.

A kiválasztott résztvevők a gasztronómia világának legbefolyásosabb és legismertebb tagjaitól, valamint gondosan kiválasztott neves partnerektől tanulhatnak. Az akadémia részvevői azok a 35 év alatti fiatal és senior séfek (zsűritagok, mentorok, „bölcsek”) lehetnek, akik korábban szerepeltek valamelyik S.Pellegrino Young Chef versenyen. Ennek megfelelően Magyarországról Koppány Levente, a 2019-es S.Pellegrino Young Chef verseny regionális döntőjének győztese, Sándor Rodrigo, a 2018-as regionális döntő nyertese és Botos András, a 2018-as regionális döntő résztvevője került automatikusan a programba.
Az akadémia programja olyan területeket foglal magában, amelyeket előfordul, hogy mellőznek a hagyományos séfiskolákban. Ezek közé tartozik az üzleti és menedzsment ismeretek, a marketing és kommunikáció, a befogadás, valamint az új technológiák hasznosítása. Az élő és rögzített szemináriumok különböző formátumban (videók, podcastok, PDF-ek) a tagok számára lesznek elérhetőek az akadémia weboldalán és a privát Facebook csoportban. A kurzusok angol nyelven zajlanak.
A gasztronómia társadalmi és környezeti változásokban játszott úttörő szerepére támaszkodva az akadémia célja, hogy folyamatos szakmai és személyes fejlődésre ösztönözze az ifjú séfeket, és népszerűsítse a fenntarthatóságot, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást.

Ahogy arról már a S.Pellegrino Young Chef-től kapott információk alapján beszámoltunk olvasóinak, a fiatal séfek versenyére jelentkezés formája a következő:
A pályázatoknak egy online platformot hoztak létre, ahova a világ minden tájáról érkeznek a jelentkezések. A fiatal séfeknek ide kell feltölteniük az egyedi fogásuk összetevőinek listáját, az elkészítési folyamatot és az ételről készült képeket – így az első fázis értékelése során a zsűri nem kóstolja meg az ételeket, ez csak a regionális megmérettetések és a döntő során történik meg (amennyiben egy jelölt eljut a globális döntőig). Az olasz ALMA kiválasztási folyamata a S.Pellegrino Young Chef verseny három kulcsfontosságú kritériumán alapul: technikai készségek, kreativitás és a személyes meggyőződés.

Kapcsolódó cikkeink