Elismerést hozott a kecskeméti lángoló palacsinta

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 02. 05. 08:25

December közepén már 13. alkalommal rendezte meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Kara a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt.

Elismerest hozott a kecskemeti langolo palacsinta 1

Az idén először meghirdetett Főiskolai hallgatók kategóriagyőzelme mellett a verseny fődíját, az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándorserleget is a Budapesti Gazdasági Főiskola Kunsági Kukta csapata nyerte az idei Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyen. A díjat libaragu leves, aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye, borjúborda tanya módra, valamint kecskeméti lángoló palacsinta menüjéért vehette át a csapat Benke László olimpiai bajnok mesterszakácstól.

A szakmai megmérettetésre az egyes tájegységekre jellemző ételsorokkal nevezhettek 3-5 fős csapatok; idén először azonban a hagyományőrzők és a szakemberek mellett a BGF KVIK vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatói is külön kategóriában indulhattak.

A BGF Alkotmány utcai tankonyhájában zajló versenyen a 17 turisztikai szolgáltató, étterem, civil szervezet és települési önkormányzat által nevezett csapat közül Szakemberek kategóriában a nyírbátori Magyar Népi Ízőrző Lovagrend Egyesület ért el első helyezést, míg a Hagyományőrzők között a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete bizonyult a legjobbnak. Szintén hagyományőrző együttes, az isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon csapata kapta a közönségdíjat, míg a Főiskolás hallgatók kategóriájában elindult 8 csapat közül a Kunsági kukták győzött, amely egyben elnyerte a Benke László által felajánlott „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándorserleget is.

A zsűri döntése alapján a fődíjat a győztesek libaragu leves, aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenye, borjúborda tanya módra köleskrokettel, zöldségchips-szel, baconos zöldbabbal, kakukkfüves snidlingmártással, valamint kecskeméti lángoló palacsinta menüjükkel érdemelték ki.

Elismerest hozott a kecskemeti langolo palacsinta 2

Elismerest hozott a kecskemeti langolo palacsinta 3

Kapcsolódó cikkeink