Elindult a IV. Nemzetek Sajtversenyének hazai elődöntője

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 08. 11:10

Idén immár negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetek Sajtversenyét, ám ezúttal egy nyilvános elődöntőn mérkőznek meg hazánk legjobb sajtjai azért, hogy kiderüljön: melyikük veheti fel a versenyt a legnagyobb sajtbirodalmak képviselőivel.

sajtverseny

Elindult a SZEGA Market által életre hívott Nemzetek Sajtversenyének elődöntője, melyben 9 hazai sajt csap össze a megtisztelő feladatért, hogy a végső döntőben Magyarországot képviselje mintegy 15 európai sajt között. A 2013 óta megrendezett verseny több szempontból is egyedülálló, hiszen először választhatja ki a közönség, hogy melyik legyen az ország sajtja, és ezúttal a szervezők egy jótékony felajánlással is szeretnék felhívni a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra.

„A rendhagyó elődöntő célja, hogy a magyarok még többet tudjanak a hazai sajtok különleges világával, és a trappista sajton túl megismerkedjenek olyan más finomságokkal, amelyek eddig ritkábban kerültek az asztalra. Magyarország tele van finom és jó minőségű tejtermékekkel, amelyek egyre inkább felzárkóznak a nemzetközi sajtok mellé. Szerencsére egyre többen választanak a hazai termékek közül. A kilenc magyar sajt összecsapásából a közönség kedvence kerül majd végül a nemzetközi mezőnybe: a különleges kóstoló tálakat a SZEGA Marketben lehet megvásárolni, majd a www.nemzeteksajtversenye.hu oldalon lehet szavazni a kedvencekre. Azonban nem csak közönség dönt, augusztus 27-én ugyanis hazánkba érkezik Franciaország első számú sajtlovagja, akinek elnökletével a szakmai zsűri egyénileg is értékeli a sajtokat” – árulta el Olasz Virág, a versenyt szervező SZEGA Market marketing menedzsere.

A versenyt szervező SZEGA Market idén nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra is, mert maga a cég, és a vásárlói közönségük is rendkívül nyitott a jótékonysági megmozdulásokra, így a közönség a sajtválogatás megvásárlásával nem csak a versenyben adhat le szavazatot, de a Mozdulj! Közhasznú Egyesület Balatonkerülő tandemtúráját is támogatja, dobozonként 100 forinttal. Emellett pedig, hogy az egyesület biciklitúrája – melyet minden évben látássérültek és egészségesek részvételével szerveznek meg –, biztosan sikeres legyen, a SZEGA Market egy tandembiciklit ajánlott fel.

A szavazás tehát már elindult, és csakis a közönségen múlik, melyik ízletes sajt képviseli hazánkat a IV. Nemzetek Sajtversenyének döntőjében a Budavári Borfesztiválon, ahol az eddigi évekhez hasonlóan a legnagyobb sajtbirodalmak finomságai mérkőznek meg egymással.

A IV. Nemzetek Sajtversenyének hazai elődöntőjén résztvevő sajtok: Sümegtej – Ranolder (zsíros, zárt tésztájú, kemény sajt), Ficsor Árpád E.V. – Svájcer (oltós alvasztású, 4 hónapig érlelt, erjedési lyukas sajt), Bicskei Mezőgazdasági Zrt. – Hegedűs sajt (zárt tésztájú, 1 évig érlelt kemény sajt), Tebike Kft. – Pálpusztai sajt (rúzsflórával érő lágy sajt), Méhesi Biogazdaság – Mozsgói érlelt natúr sajt (erjedési lyukas, 3 hónapig érlelt félkemény sajt), Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. – Pusztaszabolcsi füstízű trappista (félzsíros, erjedési lyukat félkemény sajt), Boppe Kft. – Magyar gouda (erjedési lyukas, zsíros félkemény sajt), Bomilact Madaras Kft. – Székelylány Copfocska (érlelt, hevített, félkemény parenyica sajt).

Kapcsolódó cikkeink