Elhunyt Törő László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének újjáalapítója

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 03. 20. 10:30

Fájdalommal telt szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy Törő László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alapító elnöke 2015. március18-án, életének 65. évében elhunyt.

Törő László az elsők között volt, aki magánvendéglőt nyitott még a 1990-es évek előtt. Felkészült, jó szakember lévén hamar elismerést szerzett Vénbuda vendéglőjének, és ugyancsak elsők között volt, aki a rendszerváltás után felismerte, hogy az újjáalakuló vendéglátó szakmának hatékony érdekképviseletre van szüksége.

Kezdeményezésére 1991-ben alakult meg – a régi Gundel féle Ipartestület mintájára – a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, melynek 4 éven keresztül volt aktív elnöke, majd haláláig tiszteletbeli elnöke volt.
Mindig nagy áldozatkészséget mutatott, ha a szakmai érdekekről volt szó.

Számtalan összejövetel, képviselőtestületi-, elnökségi ülés, ipartestületi vacsoraest helyszíneként önzetlenül ajánlotta fel üzletét, majd később Hotel Garden szállodáját, annak minden infrastruktúrájával együtt, de érdemi munkáján túlmenően anyagilag és technikai eszközökkel is érdemben segítette annak működését.
Sokat tett az Ipartestület elismertségéért, a nemzetközi kapcsolatok kiépítéséért.

Személyében egy kimagaslóan jó szakembert, jó barátot és nem utolsó sorban családját szerető embert veszítettünk el!

(Képünk 1999-ben készült – jobbra Törő László)

(Képünk 1999-ben készült – jobbra Törő László)

Kapcsolódó cikkeink