Elhunyt Törő László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének újjáalapítója
Fájdalommal telt szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy Törő László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alapító elnöke 2015. március18-án, életének 65. évében elhunyt.
Törő László az elsők között volt, aki magánvendéglőt nyitott még a 1990-es évek előtt. Felkészült, jó szakember lévén hamar elismerést szerzett Vénbuda vendéglőjének, és ugyancsak elsők között volt, aki a rendszerváltás után felismerte, hogy az újjáalakuló vendéglátó szakmának hatékony érdekképviseletre van szüksége.
Kezdeményezésére 1991-ben alakult meg – a régi Gundel féle Ipartestület mintájára – a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, melynek 4 éven keresztül volt aktív elnöke, majd haláláig tiszteletbeli elnöke volt.
Mindig nagy áldozatkészséget mutatott, ha a szakmai érdekekről volt szó.
Számtalan összejövetel, képviselőtestületi-, elnökségi ülés, ipartestületi vacsoraest helyszíneként önzetlenül ajánlotta fel üzletét, majd később Hotel Garden szállodáját, annak minden infrastruktúrájával együtt, de érdemi munkáján túlmenően anyagilag és technikai eszközökkel is érdemben segítette annak működését.
Sokat tett az Ipartestület elismertségéért, a nemzetközi kapcsolatok kiépítéséért.
Személyében egy kimagaslóan jó szakembert, jó barátot és nem utolsó sorban családját szerető embert veszítettünk el!
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >Ez volt az idei Gundel-díj átadás – A nap képe
Október 27-én a Gundel Étteremben immáron 9. alkalommal adták át…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >