Elhunyt Törő László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének újjáalapítója
Fájdalommal telt szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy Törő László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alapító elnöke 2015. március18-án, életének 65. évében elhunyt.
Törő László az elsők között volt, aki magánvendéglőt nyitott még a 1990-es évek előtt. Felkészült, jó szakember lévén hamar elismerést szerzett Vénbuda vendéglőjének, és ugyancsak elsők között volt, aki a rendszerváltás után felismerte, hogy az újjáalakuló vendéglátó szakmának hatékony érdekképviseletre van szüksége.
Kezdeményezésére 1991-ben alakult meg – a régi Gundel féle Ipartestület mintájára – a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, melynek 4 éven keresztül volt aktív elnöke, majd haláláig tiszteletbeli elnöke volt.
Mindig nagy áldozatkészséget mutatott, ha a szakmai érdekekről volt szó.
Számtalan összejövetel, képviselőtestületi-, elnökségi ülés, ipartestületi vacsoraest helyszíneként önzetlenül ajánlotta fel üzletét, majd később Hotel Garden szállodáját, annak minden infrastruktúrájával együtt, de érdemi munkáján túlmenően anyagilag és technikai eszközökkel is érdemben segítette annak működését.
Sokat tett az Ipartestület elismertségéért, a nemzetközi kapcsolatok kiépítéséért.
Személyében egy kimagaslóan jó szakembert, jó barátot és nem utolsó sorban családját szerető embert veszítettünk el!
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Újra gasztrotúrák
Polyák Norbertet, a Hotel Ózon igazgatóját, aki társadalmi munkában az MVI alelnöke…
Tovább olvasom >További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >