Elhunyt a „Nutella atyja”
97 éves korában, 2025. február 14-én elhunyt Francesco Rivella, a Ferrero egykori vegyésze, akit gyakran a „Nutella atyjaként” emlegetnek.
Rivella, aki miután élelmiszerkémiából diplomázott Torinóban, 1952-től dolgozott a Ferrerónál és kulcsszerepet játszott a világhírű mogyorókrém fejlesztésében.
A piemonti Barbarescóban született, és 25 évesen csatlakozott a vállalathoz, ahol a nyersanyagok vizsgálatával és új termékek fejlesztésével foglalkozott. Részt vett a Nutella ikonikus ízvilágának kialakításában, az alapanyagok keverésében és finomhangolásában.
Hosszú karrierje során felsővezetői pozícióig jutott, és szorosan együttműködött Michele Ferreróval, a cég alapítójával. Gigi Padovani Mondo Nutella című könyve szerint Rivella és Ferrero gyakran utaztak, hogy inspirációt gyűjtsenek édességekről – nem másolás céljából, hanem a további fejlesztés érdekében.
A Ferrerónál betöltött szerepe mellett Rivella a Piemonti Vegyészkamara elnöke is volt. Nyugdíjasként Albában élt, ahol gyümölcstermesztéssel és a hagyományos olasz labdajáték, a Pallapugno népszerűsítésével foglalkozott.
Temetését 2025. február 17-én tartották Albában, végső nyugalomra szülővárosában, Barbarescóban helyezték.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Rakétaként lőtt ki a Kellogg részvénye: Ferrero-vásárlás lehet a háttérben
Ritkán látni olyat, hogy egy nagy nyugati tőzsdén egy ismert…
Tovább olvasom >Fagykár fenyegeti a Nutellát: drasztikusan drágul a török mogyoró
Súlyos tavaszi fagyok sújtották Törökországot, a világ legnagyobb mogyorótermelőjét, ami…
Tovább olvasom >Földimogyorós Nutellával ad lendületet a növekedésnek a Ferrero az amerikai piacon
Az Egyesült Államokban jövő tavasszal dobja piacra a Ferrero első…
Tovább olvasom >További cikkeink
400 millió euróból épít csokigyárat a Fazer Finnországban
A finn Fazer csoport bejelentette, hogy mégis megvalósítja új csokoládégyárának…
Tovább olvasom >Júliusban a GKI konjunktúra indexe enyhén csökkent
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >A mai nappal feléljük a Föld erőforrásait, és ebben már vaskosan benne van valami, amire nem is gondolunk
Július 24-én van idén a globális Ovreshoot Day, vagyis a…
Tovább olvasom >