Elhunyt a „Nutella atyja”
97 éves korában, 2025. február 14-én elhunyt Francesco Rivella, a Ferrero egykori vegyésze, akit gyakran a „Nutella atyjaként” emlegetnek.
Rivella, aki miután élelmiszerkémiából diplomázott Torinóban, 1952-től dolgozott a Ferrerónál és kulcsszerepet játszott a világhírű mogyorókrém fejlesztésében.
A piemonti Barbarescóban született, és 25 évesen csatlakozott a vállalathoz, ahol a nyersanyagok vizsgálatával és új termékek fejlesztésével foglalkozott. Részt vett a Nutella ikonikus ízvilágának kialakításában, az alapanyagok keverésében és finomhangolásában.
Hosszú karrierje során felsővezetői pozícióig jutott, és szorosan együttműködött Michele Ferreróval, a cég alapítójával. Gigi Padovani Mondo Nutella című könyve szerint Rivella és Ferrero gyakran utaztak, hogy inspirációt gyűjtsenek édességekről – nem másolás céljából, hanem a további fejlesztés érdekében.
A Ferrerónál betöltött szerepe mellett Rivella a Piemonti Vegyészkamara elnöke is volt. Nyugdíjasként Albában élt, ahol gyümölcstermesztéssel és a hagyományos olasz labdajáték, a Pallapugno népszerűsítésével foglalkozott.
Temetését 2025. február 17-én tartották Albában, végső nyugalomra szülővárosában, Barbarescóban helyezték.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
445 millió kanadai dollárból bővíti ontariói gyárát a Ferrero
A Ferrero Csoport 445 millió kanadai dollárt (319,7 millió amerikai…
Tovább olvasom >Megvette a Ferrero a Power Crunch fehérjesnack márkát
A Ferrero, a Nutella és a Ferrero Rocher gyártója, megvásárolta…
Tovább olvasom >További cikkeink
Május 19-től jön az új árrésstop a drogériákban – több ezer termék lehet érintett
Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentése szerint május 19-én hatályba lép a…
Tovább olvasom >Imádják a nyereményjátékokat a magyar vevők egy friss kutatás szerint
Szinte minden magyar vásárló hajlandó többet költeni, ha ezzel nyerési…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság felsőfokon: országos terjeszkedéshez érkezett a Rossmannban a Respray újratöltő automata
Országos méretűvé nőtte ki magát a világ első spray termékeket…
Tovább olvasom >