Elhunyt a Dilmah Tea alapítója

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 07. 20. 09:43

93 éves korában Colombóban, családja körében elhunyt a Dilmah Tea alapítója, Merrill J Fernando.

A „próbáld ki” mottójáról ismert Merrill Fernando 1988-ban alapította Srí Lankán a Dilmah vállalatot, amely azóta a világ egyik legnagyobb teamárkája lett.

– A Dilmah Ceylon Tea Company látnok-alapítójának nagysága legyőzhetetlen hitében, feddhetetlenségében, a tea és a család iránti szeretetében rejlett – olvasható a vállalat weboldalán.

A közlemény szerint a kizsákmányoló ipar diszrupciója terén elért eredményei megváltoztatták a termelők életét világszerte, hiszen etikus, fenntartható üzletmenetet vezetett be még azelőtt, hogy a vállalat elérte volna mostani jelentőségét.

2019-ben az akkor 89 éves Merrill Fernandót az új-zélandi Massey Egyetem a tudományok tiszteletbeli doktora címmel tüntette ki az élelmiszeripari etikus üzleti gyakorlat alkalmazásában betöltött vezető szerepe elismeréséül. Ő volt a Massey Egyetem negyedik nemzetközi tiszteletbeli doktora.

Fernando az 1990-es években kezdett el dolgozni az egyetem élelmiszer- és táplálkozáskutató központjával, a Riddet Intézettel. A Dilmah tea antioxidáns és egészségügyi tulajdonságait kutatta.

Stuff

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink