Elhunyt a Dilmah Tea alapítója
93 éves korában Colombóban, családja körében elhunyt a Dilmah Tea alapítója, Merrill J Fernando.
A „próbáld ki” mottójáról ismert Merrill Fernando 1988-ban alapította Srí Lankán a Dilmah vállalatot, amely azóta a világ egyik legnagyobb teamárkája lett.
– A Dilmah Ceylon Tea Company látnok-alapítójának nagysága legyőzhetetlen hitében, feddhetetlenségében, a tea és a család iránti szeretetében rejlett – olvasható a vállalat weboldalán.
A közlemény szerint a kizsákmányoló ipar diszrupciója terén elért eredményei megváltoztatták a termelők életét világszerte, hiszen etikus, fenntartható üzletmenetet vezetett be még azelőtt, hogy a vállalat elérte volna mostani jelentőségét.
2019-ben az akkor 89 éves Merrill Fernandót az új-zélandi Massey Egyetem a tudományok tiszteletbeli doktora címmel tüntette ki az élelmiszeripari etikus üzleti gyakorlat alkalmazásában betöltött vezető szerepe elismeréséül. Ő volt a Massey Egyetem negyedik nemzetközi tiszteletbeli doktora.
Fernando az 1990-es években kezdett el dolgozni az egyetem élelmiszer- és táplálkozáskutató központjával, a Riddet Intézettel. A Dilmah tea antioxidáns és egészségügyi tulajdonságait kutatta.
Stuff
Kapcsolódó cikkeink
A kakaó, a kávé és a tea árai drágítják a globális élelmiszerimport-számlát a gazdagabb országok számára
A globális élelmiszerimport-számla az előző évhez képest várhatóan 2,2%-kal, több…
Tovább olvasom >Forró tea hidegebb időkben
A hosszan elhúzódó kánikula eddig nem igazán kedvezett a teaeladásoknak,…
Tovább olvasom >Októberi teaárak: miért lett ilyen drága a magyarok kedvenc forró itala?
A teafogyasztási szokásokra az infláció és az alapanyagok áremelkedése jelentős…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >