Élelmiszeralapanyag–gyártó üzem épült Sződön
Elkészült a Dagent Kft. új, élelmiszer-alapanyagok gyártására alkalmas üzemcsarnoka Sződön, az M2-es autóút mellett – közölte a cég az MTI–vel.
A 330 millió forintból megvalósult beruházáshoz a cég 100 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, a telephelybővítésnek köszönhetően az első három évben 26, később akár további 11 fővel nőhet a Dagent Kft. létszáma – írta közleményében a cég.
Az 1288 négyzetméteres csarnokban egy magyar szabadalom alapján állítanak elő nem génkezelt szójababból, speciális csíráztatási technológiával, adalékanyagokat (mesterséges színezéket, ízfokozót, tartósítószert) nem tartalmazó terméket. A korszerű eszközökkel felszerelt üzemből kikerülő alapanyagokat az élelmiszer-feldolgozó ipar használja fel, egyebek mellett virsli, párizsi, tartós keksz készítéséhez.
A Dagent Kft. tavalyi árbevétele 209 millió forint volt, jelenleg 5 embert foglalkoztat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Május 11-én Sopronban indítja a fesztiválszezont a HEINEKEN Hungária Zrt.
A 2023-ban első alkalommal megrendezett SopronFest bebizonyította: Sopron nem maradhat fesztivál nélkül,…
Tovább olvasom >Szokatlan akcióval rukkol elő az Auchan
A vásárlók megtartásáért komoly versengés zajlik az áruházláncok között. Az…
Tovább olvasom >Az MRSZ iparági összefogást és akciótervet szorgalmaz
Az MRSZ felkérésére az EY 2024 első negyedévében tanulmányt készített…
Tovább olvasom >