Eladja a Dr. Scholl márkát a Bayer

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 07. 23. 11:00

A Bayer bejelentette, hogy megválik Dr. Scholl márkájától és azt az amerikai Yellow Wood Partners részére értékesíti, 585 millió dollárért – olvasható a portfolio.hu-n.

Az ikonikus lábápolási márka Észak-Amerikában 234 millió dolláros bevételt termelt tavaly és a bostoni székhellyel rendelkező Yellow Wood önálló cégbe szervezné a márkát, és további befektetésekkel serkentené annak növekedését és jövedelmezőségét.

A Dr. Scholl eladása része a Bayer vezérigazgatója által tavaly novemberben bejelentett széleskörű átalakításnak, amelynek keretében a cég racionalizálja működését a jövedelmezőség javítása és a Roundup gyomirtóval kapcsolatos jogi eljárásokat övező befektetői aggodalmak közepette.

A Bayer idén májusban értékesítette a Coppertone fényvédő márkáját a Beiersdorf számára, amit a német vegyipari cég 550 millió dollárért szerzett meg. A Reuters szerint a Bayer az állategészségügyi operációjától is megválhat, amelynek értéke az elemzők szerint 6-7 milliárd euró között lehet majd. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink