Együttműködésről állapodott meg az MKB-csoport és a mezőgazdasági gépforgalmazók szövetsége

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 03. 31. 11:02

Együttműködési megállapodást írt alá Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója és Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (Megfosz) elnöke Budapesten. Az MKB-csoport a következő időszakban jelentős támogatást nyújt a Megfosz szakmai programjának megvalósításához.

Buza aratas

A szövetség évek óta kiemelten foglalkozik a mezőgazdaság, valamint az élelmiszer-ágazat versenyképességének erősítésével. Ezért indította el a Legyél Te is mezőgépész! pályaorientációs kampányát, amelyben felhívja a figyelmet a mezőgazdasághoz kapcsolódó szakmákban rejlő lehetőségekre – emelte ki Harsányi Zsolt. A program üzenete az, hogy a mezőgépészet hosszú távú megélhetést képes biztosítani és alkalmas az önálló, vállalkozói tevékenység elindításához, így akár a generációkon átívelő, hosszú távú vállalkozói lét megalapozásához is.
Az eseményen közölték, az MKB-csoport több évtizede jó kapcsolatot ápol az agrárszakma képviselőivel. Az MKB-Euroleasing 2016-ban indította el mezőgazdasági gép- és eszközfinanszírozási üzletágát, amellyel az indulás évében a második legnagyobb szereplője lett a lízingpiac ezen szegmensének.
Az MKB-csoport és a Megfosz idén januárban már közösen jelent meg az AGROgépShow kiállításon. A partnerség jegyében a felek a közeljövőben több közös reklám és marketing kampányt folytatnak majd, rendezvényeket bonyolítanak le, valamint társadalmi szerepvállalásaikat is összehangolják.
Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója aláhúzta: a csoport számára fontos a magyar agrárium jövője, különösen az, hogy a vidéken élő fiatal generációk helyben legyenek képesek megtalálni kiszámítható jövőjüket.
Az MTI kérdésére közölte: az MKB mintegy 30 millió forintnyi finanszírozással vállal részt a szövetséggel való együttműködésben.
Harsányi ZSolt az MTI-nek elmondta: több ezer mezőgazdasági gépkezelői és mintegy 600-800 gépészmérnök üzemeltetői állás van betöltetlenül az országban.
Közölte, a múlt évben a mezőgazdasági gépek forgalma mintegy 155-160 milliárd forint volt. Az idén ez kedvező esetben a 200 milliárd forintot is elérheti a kedvező pályázati feltételek nyomán. A megvásárolt nagy értékű gépek háromnegyedét ma már pénzügyi szervezetek finanszírozzák – tette hozzá. (MTI)

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink