Együttműködési megállapodás az orosz Roseximbankkal

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 30. 11:25

Az Orosz Föderáció területén megvalósuló beruházások, az Oroszországba irányuló valamint a magyar és orosz exportőrök közös export támogatásának elősegítése érdekében, a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) együttműködési megállapodást kezdeményezett az orosz exporttámogatási rendszer mindhárom pillérével – a tevékenységével az exporttámogatás minden területét lefedő Vnyesekonombankkal, az exporthitelezéssel és garanciákkal foglalkozó Roseximbankkal és az exporthitel biztosító EXIAR-ral.

eximbank

Az együttműködés megerősítésének első lépéseként 2013. október 24-én megállapodás született az EXIM és a Roseximbank között, amelynek célja a lehető legkedvezőbb hitel és garancia konstrukciók kölcsönös ajánlata a fentiekben meghatározott célok elérésére.

Mint ismeretes, az Eximbank a kormány külgazdasági stratégiájában megfogalmazott célokat támogatja. Az együttműködési megállapodás keretében a kapcsolódó támogatások igénybevételének eredményeként az Eximbank 5 éven belül jelentős forgalom és beruházásnövekedésre számít a magyar kkv szektorban. (munkatársunktól)

Kapcsolódó cikkeink