Egyre több brit főzi otthon a sörét

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 28. 09:41

Egy nemrégiben közzétett kutatás szerint egy év alatt 77%-kal nőtt az “otthoni sörfőzésre” és a “házi sörfőzők boltja” kifejezésekre irányuló keresések száma miközben a növekvő energia- és egyéb költségek miatt egyre több pubot fenyegeti a bezárás veszélye.

A nyár óta áremelésre készülő pubokban mára egy pint ára már megközelíti a 7 fontot, így a megélhetési válság közepette úgy tűnik, a britek a saját kezükbe veszik a sörfőzést.

Az otthoni sörfőzés mellett a  “palackbolt a közelemben” és a “palackbolt” keresések száma is meglódult, hiszen együtten 528%-kal több keresésben szerepeltek, míg a “sörbolt” kifejezésre 50%-kal kerestek rá többen. Ez arra utal, hogy bár a sörkedvelők továbbra is szívesen fogyasztják kedvenc sörüket, keresik a költségcsökkentés lehetőségeit, és nagyobb valószínűséggel isznak otthon, mint a kocsmában.

Cecelia Goodall, a házi sörfőző készleteket gyártó brit Pinter vállalat kereskedelmi igazgatója elmondta: “Óriási, mekkorát fejlődött az otthoni sörfőzés, és nagyszerű látni, ahogy az emberek együtt készítenek friss sört”. Ugyanakkor a vállalat szolidaritását is kifejezte a szakember az “iparági testvéreknek” nevezett pubok felé.

The Drinks Business

Kapcsolódó cikkeink