Egyre népszerűbb a Munch applikáció az élelmiszerpazarlás ellen
Világszerte hatalmas mennyiségű értékes élelmiszer vész kárba vagy kerül hulladéklerakókba. Az EU-ban évente mintegy 87,6 millió tonna élelmiszer marad felhasználatlanul. Ez különösen aggasztó, mivel sok ember még alapvető élelmiszerekhez sem jut hozzá. Az emberek egyre inkább foglalkoznak az ételmentés lehetőségével, különösen a Munch-applikáción keresztül, ahol olcsóbban vásárolhatnak minőségi élelmiszereket.
Az elpazarolt élelmiszerek származhatnak piacokról, kiskereskedelmi üzletekből, éttermekből, kávézókból és otthonokból. Magyarországon évente kb. 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, és ennek egyharmada a háztartásokban marad. A kiskereskedelmi láncok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a közelgő minőségmegőrzési idejű termékek értékesítésére. A SPAR Magyarország az Munch ételmentő platform segítségével értékesíti ezeket a termékeket, és az el nem adott élelmiszereket a rászorulóknak juttatja el.
Az ételmentés terén változó vásárlói attitűdök figyelhetők meg életkor és motiváció szerint. Az ár-érték arány, a jelentős kedvezmények és a fenntarthatóság vonzó szempontok. Az ételmentés különösen népszerű az egyetemisták, fiatal édesanyák, nyugdíjasok és nagycsaládosok körében.
Kapcsolódó cikkeink
A Korzinkával társulva nyitja meg első üzletét a SPAR Üzbegisztánban
Engedélyezte a SPAR International az üzbég Korzinka kiskereskedőnek a SPAR…
Tovább olvasom >Már közel 100 üzletben ment élelmiszert a PENNY és a MUNCH
Már Budapest teljes területén, valamint Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom,…
Tovább olvasom >A SPAR automata boltot nyitott a Z-generációnak: egyszerre valós és virtuális
Mesterséges intelligencián alapuló, pénztáros és eladók nélküli SPAR automata üzlet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Robotizált eperfarm
A Csehországi Brno melletti Ráječek-farmon az eper termesztését és betakarítását…
Tovább olvasom >Íme, 2024 legfontosabb digitalizációs trendjei
Jövőre várhatóan tovább gyorsulnak a vállalati digitalizációs törekvések, az előrejelzések szerint…
Tovább olvasom >Októbertől csökken a francia kenyerek és pékáruk sótartalma
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlására Franciaországban csökkentik a pékáruk sótartalmát,…
Tovább olvasom >