Egyre népszerűbb a Munch applikáció az élelmiszerpazarlás ellen

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 06. 12. 11:46

Világszerte hatalmas mennyiségű értékes élelmiszer vész kárba vagy kerül hulladéklerakókba. Az EU-ban évente mintegy 87,6 millió tonna élelmiszer marad felhasználatlanul. Ez különösen aggasztó, mivel sok ember még alapvető élelmiszerekhez sem jut hozzá. Az emberek egyre inkább foglalkoznak az ételmentés lehetőségével, különösen a Munch-applikáción keresztül, ahol olcsóbban vásárolhatnak minőségi élelmiszereket.

Az elpazarolt élelmiszerek származhatnak piacokról, kiskereskedelmi üzletekből, éttermekből, kávézókból és otthonokból. Magyarországon évente kb. 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, és ennek egyharmada a háztartásokban marad. A kiskereskedelmi láncok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a közelgő minőségmegőrzési idejű termékek értékesítésére. A SPAR Magyarország az Munch ételmentő platform segítségével értékesíti ezeket a termékeket, és az el nem adott élelmiszereket a rászorulóknak juttatja el.

Az ételmentés terén változó vásárlói attitűdök figyelhetők meg életkor és motiváció szerint. Az ár-érték arány, a jelentős kedvezmények és a fenntarthatóság vonzó szempontok. Az ételmentés különösen népszerű az egyetemisták, fiatal édesanyák, nyugdíjasok és nagycsaládosok körében.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink