Egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk
A magyarok sertéshúsfogyasztása a statisztikák szerint csökkenő tendenciát mutat, bár egyes disznóhúsból készült ételek továbbra is rendkívül népszerűek. A HelloVidék egy friss cikkében a sertéshúsfogyasztás alakulását és a háztáji sertéstartással kapcsolatos kérdéseket járta körül, különös tekintettel a Somogy vármegyei Darányban rendezett böllérversenyre.
A felemás helyzet elemzése során a cikk számos fontos kérdést vet fel, amelyek érdekelhetik a vásárlókat és az étkezési szokásaikat befolyásolhatják. Az egyik ilyen fontos tényező, hogy a vásárlók számára egyre inkább fontossá válik tudni, hogy a vágásra szánt sertés hogyan volt tartva és milyen táplálékot kapott. Az élelmiszerek eredetének és előállítási módjának nyomon követése egyre inkább meghatározó szempont a fogyasztók körében.
A cikk továbbá kitér arra a kérdésre is, hogy napjainkban van-e még igény a háztáji sertéstartásra. A háztáji gazdálkodás és a helyi termelők támogatása egyre inkább előtérbe kerül a tudatos vásárlók körében. Azok, akik értékelik a friss, minőségi és fenntartható élelmiszereket, gyakran keresik a helyi termelőktől származó sertéshúst.
A cikk rávilágít arra is, hogy melyik sertéshúsnak tulajdonítható a legnagyobb élvezeti érték. A minőségi, jól táplált sertések húsának elkészítése és fogyasztása egyre inkább kiemelt figyelmet kap, és a böllérversenyeken való részvétel is hozzájárulhat a sertéshús minőségének és ízélményének hangsúlyozásához.
Ezért, a Somogy vármegyei Darányban megrendezett amatőr böllérek versenye nem csupán egy esemény, hanem egy olyan fórum, ahol az érdeklődők és a szakemberek egyaránt megvitathatják a sertéshús minőségét, a sertéstartás kihívásait és az étkezési szokások változásait a magyar társadalomban.
A teljes anyag itt olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshús-külkereskedelem: drámai visszaesés az első öt hónapban
Miközben a világ meghatározó sertéshúspiacain – így az Egyesült Államokban,…
Tovább olvasom >Csökken az élő sertés kivitele, behozatala és a termelői ára is
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 30,7 százalékkal 10 ezer…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Keurig Dr Pepper a holland JDE Peet’s új tulajdonosa
Az amerikai italóriás, a Keurig Dr Pepper kész a Nestlé…
Tovább olvasom >Csomagautomatákat telepít a Kaufland 40 németországi üzletében
Újabb lépést tett a vásárlói élmény javításában a német Kaufland:…
Tovább olvasom >Eladhatja a Coca-Cola a Costa Coffee-t
A Coca-Cola amerikai üdítőital-óriás fontolóra veszi a brit Costa Coffee…
Tovább olvasom >