Egyre kevesebb kiskereskedelmi lánc ad ki akciós újságot

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 11. 28. 12:24

A fogyasztók fele igényli az akciós újságokat, a másik felét hidegen hagyják a nyomtatott katalógusok. A kiskereskedelmi láncok ezért vagy megszüntetik, vagy kevesebb példányszámban kezdik kiadni szokásos katalógusukat.

Nagy a megosztottság a vásárlók között, szükség van-e rájuk

Az OBI a katalógusokat kivezette, az IKEA szintén. A SPAR üzletei több milliós példányszámban kerülnek kiadásra hetente, az évről évre egyre kevesebb újságot adnak ki, ami évente mintegy 10-20 százalékos csökkenést jelent. A Lidl szerint vásárlóik szeretik a nyomtatott lapokat, ezért jelenleg nem tervezik a nyomtatott szórólap kivezetését, míg az Aldi elismerte, hogy ők is a teljeskörűségben hisznek, akciós kiadvány tekintetében abszolút trendkövető magatartást folytat a cég. A Tesco szintén úgy reagált, hogy ők is folyamatosan nyomon követik a vásárlói visszajelzéseket és folyamatosan dolgoznak a digitalizáción. Céljuk, hogy az az akciós újság esetén is egyre több vásárló a digitális kiadványt részesítse előnyben – derült ki a kiskereskedelmi láncok Pénzcentrumnak tett nyilatkozataiból.

A lap a fogyasztókat is megkérdezte, és kiderült: 50-50 százalék az akciós újságokat preferálók és azok aránya, akik szerint semmi értelme nincs ezeknek a kiadványoknak.

 

Kapcsolódó cikkeink