Egymilliárd dolláros gyümölcslé a Coca-Colától

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 02. 12:04

Mindössze öt év alatt, évi több mint 1 milliárd dollárt termelő márkává nőtte ki magát a Coca-Cola 2005-ben bevezetett márkája, a Minute Maid Pulpy. A gyümölcslé egyúttal az első márka, amely fejlődő piacokon, közelebbről Kínából indult útjára, és érte el a milliárdos határt.

A Minute Maid Pulpy az üdítőóriás portfóliójának 14. olyan márkája, amely nemzetközi eladásokban ilyen kiemelkedő eredményt produkál. A gyümölcslé világszerte 18 országban kapható, köztük Kína mellett Indonéziában, a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön és Indiában.

A termék 2010-ben mutatkozott be Algériában, Malajziában, Szingapúrban és Vietnámban. Emellett Valle Pulpy név alatt kapható Mexikóban, illetve Piko Pulpy néven Kazahsztánban. A Coca-Cola közleménye szerint a márka 2011-ben további piacokon is bevezetésre kerül.

A Minute Maid Pulpy gyümölcslé valódi gyümölcsléből és narancsrostokkal készül. A márka legfontosabb ízváltozata a narancs, de citrom, trópusi, mangó-narancs, grépfrút és aloé-alma ízekben is kapható – írja a Marketinginfo.hu.

Kapcsolódó cikkeink