Egy óra után fizetni kell a parkolásért ebben a Lidl áruházban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 08. 11:06

A Lidl egyik budapesti áruházánál jelentős változások lépnek életbe a parkolási díjak tekintetében – tájékoztatott a 24.hu a Budapest és Környéke információira hivatkozva. Az áruházlánc döntése értelmében az első óra továbbra is ingyenes marad, azonban a második óráért már 1500 forintot kell fizetni, míg a harmadik órától kezdve egy napra 15 ezer forintos díjat számítanak fel.

A Lidl az áruházlánc arra hivatkozik, hogy a parkolóit gyakran használják vásárlási céloktól eltérően, amely indokolja a magasabb díjszabást. Ezt a tájékoztatást a Lidl Plusz alkalmazáson keresztül osztották meg, kiemelve, hogy ezek a változások kizárólag a II. kerületi Csalogány utcai üzlet mélygarázsát érintik.

Korábban az említett áruházban az első két óra ingyenes volt, azonban a változások értelmében a második óráért már díjat kell fizetni. A Lidl többi üzletében általában ingyenes a parkolás, de néhány helyszínen már korábban is bevezették azt a gyakorlatot, hogy fizetni kell a második óra után.

Az áruházlánc korábban jelezte, hogy az ilyen típusú fizetési rendszer bevezetésének fő oka az volt, hogy elkerüljék azokat a helyzeteket, hogy a nem vásárlási céllal érkezők hosszú időre elfoglalják a parkolóhelyeket, ezzel nehezítve az áruházba érkező vásárlók parkolását. A változások célja tehát a parkolóhelyek hatékonyabb kihasználása és a vásárlói élmény javítása.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink