Egy mezőgazdasági robot startup az Egyesült Királyságból 1,5 millió fontot kapott a fejlesztéseihez

Szerző: STA Dátum: 2022. 08. 11. 15:41

A Muddy Machines, egy AgTech és robotikai vállalat, amely segít automatizálni a termények betakarítását, 1,5 millió font projektfinanszírozást kapott. A Regenerate Ventures vezette a legutóbbi finanszírozási kört, amely olyan technológiákba történő befektetésekre szakosodott, amelyek segítenek a gazdálkodóknak abban, hogy kevesebb környezeti terheléssel termeljenek élelmiszert.

Az új fejlesztés alapjaiban változtathatja meg a mezőgazdaságot. (Fotó: Pixabay)

A Ponderosa Ventures, a Jude Gomilla, a Thrive/SVG Ventures, a Science Angel Syndicate és mások szintén részt vettek a finanszírozási körben.  A pénzeszközöket a vállalat egy olyan robotplatform további fejlesztésére fordítja, amely képes különféle betakarítási eszközök bevetésére a speciális szántóföldi növényeknél. A forrást a vállalat mérnöki csapatának megerősítésére és a technológiai átvétel növekedésével kapcsolatos kapacitások kiépítésére is felhasználják majd. A Muddy Machines, amely a hollandiai Wageningen University & Research Startlife Accelerate programjának is része, közel 2,5 millió font támogatást nyert az Innovate UK-tól és a DEFRA-tól.

Technológia a munkaerő-problémák megoldására

A gazdálkodók a vállalat technológiájának köszönhetően precízen betakaríthatják az olyan növényeket is, mint például a spárga. A Sprout nevű robotjuk napi 16 órán keresztül képes szünet és teljesítményromlás nélkül, pontosan betakarítva végigjárni a szántóföldeket. A Muddy Machines idén Chinn birtokán tesztelte Sprout robotját.

A cikk további része itt olvasható…

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek