Magazin: Egy falat mennyország
83 év után ismét szerepet vállalnak a magyar cukrászok az Eucharisztikus kongresszuson.
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére az ipartestület meghirdette a NEK Sütemény pályázatot. A pályázat a NEK Titkárság jóváhagyásával és támogatásával lett kiírva, és dr. Fábry Kornél atya, a NEK Főtitkára is csatlakozott a zsűrihez, hogy mind fogyasztói oldalról, mind egyházi szempontok alapján figyelemmel kísérje a pályázatot. Szép számmal érkeztek nevezések, 16 remek versenymű közül 7 jutott a „döntőbe” – közülük a zsűri Karl Zsolt (Karl Cukrászda, Dunaharaszti) Egy falat mennyország elnevezésű, pozsonyi tésztába csomagolt, gazdag, gyümölcsös töltelékkel készült süteményét ítélte a legjobbnak.
A pályázat kiírásában a sütemény jellegzetes, meghatározó ízének kialakításában olyan alapanyagok felhasználását javasolták, melyek a Bibliában is megjelennek, ilyen a füge, a datolya, a gránátalma, a szeder, a mandula, a dió, a pisztácia, a bab vagy az olívaolaj. Fontos volt a rendezvények jellege miatt, hogy a sütemények hűtés nélkül tárolhatók és lehetőleg egyenként is csomagolhatóak legyenek. A győztes sütemény tökéletesen megfelelt ezeknek az elvárásoknak.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/08/NEK_opt-300x200.jpeg)
A Bibliában is említett alapanyagokat használtak
A pályázat célja, hogy a győztes süteménnyel emléket állítsanak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, emellett az ipartestület nem titkolt reménye, hogy a pályaművek hosszú éveken keresztül megtalálhatóak lesznek majd a magyar cukrászdák választékában. //
Kapcsolódó cikkeink
Egyre nő az agráriumban az információs igény
A külső, elsősorban pályázati és területalapú finanszírozás megkerülhetetlen az európai…
Tovább olvasom >Humoros plakátok az élelmiszer-pazarlás ellen
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja újabb kreatív…
Tovább olvasom >Keresik 2023 sikeres vállalkozónőit és női vállalatvezetőit
Az emberek szeretik a történeteket. Szeretnek tanulni, inspirálódni, erőt meríteni…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >