Egy Csepp EgészségFeszt: programsorozat a közelgő Diabétesz Világnap alkalmából

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 11. 04. 11:20

A közelgő Diabétesz Világnap alkalmából november 9-15. között rendezvénysorozatot szervez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Az Egy Csepp EgészségFeszten az online programok mellett öt délutánon át talkshow-val, ingyenes szűrésekkel, tanácsadással, játékokkal várják az érdeklődőket a MOM Park Bevásárlóközpontban Budapesten.

Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén speciális módon rendezi meg hagyományos Diabétesz Világnaphoz kötődő rendezvényét, ami a járványhelyzet miatt az online térbe költözik, és egy nap helyett egy egész héten át tartó műsorfolyammal várja az érdeklődőket – közölték a szervezők az MTI-vel.
Az alapítvány közösségi oldalain különféle, az egészséges életmódról és cukorbetegségről szóló videókkal, beszélgetésekkel, műsorokkal, gyerekprogramokkal, webkonferenciákkal jelentkeznek a felkért szakemberek, hírességek és az alapítvány munkatársai.
A programok az egészség, táplálkozás, mozgás, lélek, tudomány tematika köré épülnek. Az egyes témákhoz kapcsolódó eseményeket egy virtuális műsorújság foglalja össze az egycseppegeszsegfeszt.hu weboldalon, míg az online programokat az alapítvány Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján követhetik az érdeklődők.
A fesztivál során a civil szervezet kitelepül a budapesti MOM Park Bevásárlóközpontba, ahonnan egy mobil stúdióból szerdától vasárnapig délutánonként élő, streamelt adással jelentkeznek be a műsorvezetők: Erős Antónia, Barabás Éva, Solti Ádám és Tokár Tamás.
A beltéri programokon a járványügyi előírások betartásával lehet részt venni. A helyszínen ingyenes vércukorszint- és vérnyomásméréssel várják a látogatókat.
A programok között az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával hírességek, cukorbetegek, orvosok és dietetikusok részvételével talkshow-kat rendeznek, valamint a virtuális Teddy Maci kórházban orvostanhallgatók a „virtuális diabétesz ambulanciát” is bemutatják a gyerekeknek.
Az eseményen az Egy Csepp Figyelem Alapítvány bemutatja legújabb kiadványát is, mely egy 1-es típusú diabétesszel élő kisgyerek betegútjáról szól.
A MOM Parban a Kék Kör Túra játékhoz gyaloglópadot tesznek, melyen az érdeklődök a programok ideje alatt sétálhatnak. A cél a kilométerek gyűjtésével az Országos Kékkör távjának, mintegy 2550 kilométernek a megtétele.
A kilométerek gyűjtésével arra hívja fel a figyelmet az alapítvány, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. A kihívásra a cukorbetegek online jelentkezését is várják.
A fesztiválon a Kötény-staféta elnevezésű videós kihívás során egyebek mellett olyan hírességek főznek konyhájukban, mint Pataki Zita, Csonka András, Peller Anna, Németh Kristóf. Mint írják, fontos eseménynek számít az alapítvány patikai programja, a Cseppont Patikahetek november 9-22. között, amelyen jelentős kedvezménnyel vásárolhatóak bizonyos egészségügyi mérőeszközök több száz patikában. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink