Egy brit felmérés szerint nem a legnagyobb márkák a legetikusabbak a szeszesitalok kategóriájában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 23. 09:37

Egy brit új kutatás szerint a Juniper Green gin és a Nc’Nean whisky  a legetikusabb márkák a szeszesitalok kategóriájában.

A The Good Shopping Guide friss, etikussági és fenntarthatósági rangsora 36 szeszesital környezetvédelemmel, állatokkal és emberekkel szemben tanúsított magatartását vizsgálta az Egyesült Királyságban és az ez alapján felállított skálán az LVMH, a Diageo és a Brown-Forman tulajdonában lévő márkák – így a Hennessy, a Smirnoff és a Jack Daniel’s – kapták a legalacsonyabb pontszámot.

A legjobban a Juniper Green bio gin márka és az Nc’Nean bio, fenntartható whisky márka teljesített, mindkettő 92 pontot ért el.

A középmezőnyben lévő Bacardi, Bombay Sapphire, Hendrick’s és Whitley Neill 62 pontot kapott, míg az Absolut, a Malibu és a Havana Club 46 pontot ért el.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a szeszesitalok kategóriájában etikus viselkedés szempontjából magas értékeléseket láthatunk, különösen a legújabb márkák esetében” – mondta Kat Alexander, a The Good Shopping Guide igazgatója. „Néhány márka esetében még van mit tenni, különösen a környezeti hatások tekintetében. Reméljük, hogy a közeljövőben az általunk vizsgált összes etikai kritérium tekintetében előrelépést fogunk látni„.”

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink