Egészségesen az iskolapadban!
A Lidl Magyarország a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közreműködésével országos, tájékoztató kampányt indít azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek egészséges táplálkozására, összefüggésben az iskolakezdéssel, elsősorban a kisétkezésekre koncentrálva.
Az áruházlánc praktikus tanácsokkal, egészséges szendvicsrecept kiadvánnyal igyekszik segíteni a szülőknek. A MDOSZ közreműködésével, válogatott alapanyagok figyelembevételével összeállított receptfüzet ötleteket ad ahhoz, hogyan és miből készítsünk gyorsan egészséges, tápláló és finom szendvicset gyermekünknek. A kiadvány tíz otthoni reggeli – és tíz iskolába elvihető szendvics receptúráját, elkészítési módját tartalmazza. A Lidl, a kampány folyamán, pályázati keretek között, a gyermekek tudatos táplálkozását szolgáló iskolai programokat is jutalmaz. A fődíj egy 1 millió forint értékű vásárlási utalvány.
„A napi szükséges energiabevitelnek a 20%-át a reggelinek kellene fedeznie. Ha ez elmarad, jelentkezhet a fáradtság, a vércukorszint esése, ami a fizikai és szellemi teljesítőképességet is rontja. Ma hazánkban minden harmadik diák reggeli nélkül ül be az iskolapadba, ami most, a tanévkezdéssel járó leterheltség miatt különösen nagy veszélyt jelent a tanulókra. Ezért is fontos felhívni a szülők figyelmét arra, hogy kínáljanak egészséges, tápláló reggelit, tízórait gyermekiknek” – mondta Kubányi Jolán, a kampányindító sajtótájékoztatón.
A sajtóeseményen a figyelemfelhívás és a szakszerű tájékoztatás érdekében a Lidl Magyarország és a MDOSZ együttműködési megállapodást írt alá. „Az áruházlánc elkötelezett a magyar családok egészséges táplálkozásának segítésében. Az idén tavasszal bevezetett Egészséges kasszákkal az ártalmas nassolástól igyekszik a Lidl megóvni a gyermekeket, a most induló kampánnyal is valódi, gyakorlati támogatást szeretne nyújtani a szülőknek” – mondta Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója.
A kampányindító sajtótájékoztatón bemutatásra kerültek a kampány elemei. Az eseményt követően, egy rendhagyó egészségtan óra keretében az Óbudai Nagy László Általános Iskola tanulói, dietetikus szakember közreműködésével egészséges szendvicseket készítettek.
A magyar gyerekek táplálkozása nem kellőképpen egészséges. Nem fogyasztanak elegendő tejterméket, élelmi rostot és hatszor annyi fehérlisztes terméket esznek, mint teljes kiőrlésű gabonából készült terméket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Csendes offenzívában a sajátmárkák az európai élelmiszerboltok polcain
A sajátmárkák lassan, de biztosan lépnek ki a másodhegedűs szerepből:…
Tovább olvasom >Eladná olaszországi vállalatát a Carrefour
A francia Carrefour kiskereskedelmi óriás fontolgatja olaszországi üzletágának eladását, és…
Tovább olvasom >Frissesség, kényelem, érték – újradefiniálja a hipermarket formátumot Svédországban az ICA Maxi
Szembemegy a svédországi ICA Maxi a hipermarketek Európa-szerte tapasztalható hanyatlásával.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sikeresen zárult a „Passzold vissza, Tesó!” 2025-ös tavaszi kampánya!
Idén már hetedik éve tart a ‘Passzold vissza, Tesó!’ használt…
Tovább olvasom >A Bacardi új fejezetet nyit a MARTINI® történetében
A családi tulajdonban lévő szeszesitalgyártó vállalat, a Bacardi, saját portfóliója…
Tovább olvasom >Füstölt, szeletelt baconszalonnát és libamájast hívott vissza a forgalomból az Auchan
Mikrobiológiai szennyeződés és nem jelölt allergén miatt füstölt, szeletelt baconszalonnát…
Tovább olvasom >