Egészséges európaiak – az uniós probiotikus piac megduplázódik az elkövetkező években
A Frost and Sullivan elemzése szerint az európai probiotikus piac 2013-re több mint duplájára nő. A termékskálából a yoghurtok és a yoghurtitalok a legnépszerűbbek.
Stratégiai elemzők szerint a tavalyi 45 millió eurós
forgalomról 2013-ra akár 120 millió eurót is elérheti a probiotikus termékek
értékesítése. Európában leginkább a német piac bővül, de jól teljesít a francia
és az angol probiotikus piac is. Olaszországban és Görögországban leginkább a
diétás probiotikus ételek fogynak, az általános probiotikus termékek piaca
kisebb. Kelet-Európában most kezd növekedni a piac. A legtöbb egészséges
terméket a kisgyereknek fejlesztik ki.
Az Unió júliusban érvénybe lépett szabályai szerint a
gyártónak független intézettel kell igazoltatnia a termék egészségre gyakorolt
kiemelkedő hatását, és listáztatnia is kell a terméket az uniós hatóságnál.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >Éleződő vámháború és új piacok keresése: szorult helyzetbe került az európai élelmiszerexport
Az amerikai büntetővámok bejelentése és a kereskedelmi feszültségek fokozódása új…
Tovább olvasom >Megnövelten hőálló PET-csomagolóanyagot fejlesztett a Pro Form Kft. és a Műegyetem
Közösen fejlesztett megnövelt hőállóságú PET-csomagolóanyagot a Pro-Form Ipari és Kereskedelmi…
Tovább olvasom >