Egészségbarát éttermek
A helyes táplálkozásban próbál segítséget nyújtani az Egészségbarát program, amely az Egészségügyi Minisztériummal együttműködve kidolgozta az Egészségbarát védjegyet. Az egeszsegkalauz.hu tájékoztatása szerint a programhoz több fővárosi étterem csatlakozott, de Péterfia Éva projektvezető szerint ezerre is tehető a védjegy iránt országszerte érdeklődő vendéglátóhelyek száma. A csatlakozott éttermekben nem lehet dohányozni, az étlapokon szerepel az étel kalóriatartalma, és sót csak külön kérésre visznek a vendégeknek, akik a folyadékbevitel fontossága miatt egy kancsó vizet is kapnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >