Drágul a csoki a tengerentúlon
Az édesipari vállalatok átlagosan 11 %-os áremelésre kényszerülnek, de egyes csokoládészeletek akár a másfélszer annyiba is kerülhetnek, mint az év elején.Az idei
rendkívüli mértékű élelmiszer
áremelkedés a becslések szerint a jövő
évben tovább folytatódik. A csokoládégyárak
nagy mennyiségben használnak fel cukrot, kakaót
és mogyorót a késztermékek
előállításához. Ezek beszerzési
ára idén 20-45% között drágult, emellé
magas üzemanyagárak, növekvő rezsiköltségek
és drágább szállítás
párosul.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >