Drágul a csoki a tengerentúlon
Az édesipari vállalatok átlagosan 11 %-os áremelésre kényszerülnek, de egyes csokoládészeletek akár a másfélszer annyiba is kerülhetnek, mint az év elején.Az idei
rendkívüli mértékű élelmiszer
áremelkedés a becslések szerint a jövő
évben tovább folytatódik. A csokoládégyárak
nagy mennyiségben használnak fel cukrot, kakaót
és mogyorót a késztermékek
előállításához. Ezek beszerzési
ára idén 20-45% között drágult, emellé
magas üzemanyagárak, növekvő rezsiköltségek
és drágább szállítás
párosul.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyelőre nem engedjük át a takarítást a robotoknak
Az ár-érték arány a legfontosabb szempont a magyarok körében amikor…
Tovább olvasom >FECSO: a szemléletformálás a cél
A Fenntartható Csomagolásért Egyesület (FECSO) megalakulását sajtótájékoztatón jelentették be, ahol…
Tovább olvasom >Kuponláz Magyarországon
A magyarok közel fele havonta kuponozik, sokan 5000 forintnál is…
Tovább olvasom >