Drágul a csoki a tengerentúlon
Az édesipari vállalatok átlagosan 11 %-os áremelésre kényszerülnek, de egyes csokoládészeletek akár a másfélszer annyiba is kerülhetnek, mint az év elején.Az idei
rendkívüli mértékű élelmiszer
áremelkedés a becslések szerint a jövő
évben tovább folytatódik. A csokoládégyárak
nagy mennyiségben használnak fel cukrot, kakaót
és mogyorót a késztermékek
előállításához. Ezek beszerzési
ára idén 20-45% között drágult, emellé
magas üzemanyagárak, növekvő rezsiköltségek
és drágább szállítás
párosul.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
A Balkánon vett sütőipari vállalatot a Grupo Bimbo
A világ legnagyobb sütőipari cége, a mexikói Grupo Bimbo felvásárolta…
Tovább olvasom >Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >