Drágul a csoki a tengerentúlon
Az édesipari vállalatok átlagosan 11 %-os áremelésre kényszerülnek, de egyes csokoládészeletek akár a másfélszer annyiba is kerülhetnek, mint az év elején.Az idei
rendkívüli mértékű élelmiszer
áremelkedés a becslések szerint a jövő
évben tovább folytatódik. A csokoládégyárak
nagy mennyiségben használnak fel cukrot, kakaót
és mogyorót a késztermékek
előállításához. Ezek beszerzési
ára idén 20-45% között drágult, emellé
magas üzemanyagárak, növekvő rezsiköltségek
és drágább szállítás
párosul.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők
Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba…
Tovább olvasom >