Drágul a csoki a tengerentúlon
Az édesipari vállalatok átlagosan 11 %-os áremelésre kényszerülnek, de egyes csokoládészeletek akár a másfélszer annyiba is kerülhetnek, mint az év elején.Az idei
rendkívüli mértékű élelmiszer
áremelkedés a becslések szerint a jövő
évben tovább folytatódik. A csokoládégyárak
nagy mennyiségben használnak fel cukrot, kakaót
és mogyorót a késztermékek
előállításához. Ezek beszerzési
ára idén 20-45% között drágult, emellé
magas üzemanyagárak, növekvő rezsiköltségek
és drágább szállítás
párosul.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >