Díjazott Metro-technológiák

Szerző: jungandrea Dátum: 2019. 03. 17. 13:19

A Metro nagykereskedelmi vállalat két díjat is nyert az EHI tizenkettedik Retail Technology Awards Europe díjkiosztóján a németországi Düsseldorfban. A Metro Companion alkalmazás megkapta a „legjobb vásárlói élmény” díjat, blockchain-alapú adattárolási megoldását pedig a „legjobb vállalati megoldás”-ként ismerték el.

A Metro Companion applikáció lehetővé teszi, hogy a vásárlók a vonalkód szkennelésével tájékozódjanak az egyes termékek árairól, valamint a vásárolt termékek összértékét bármikor ellenőrizhessék vásárlás közben. Az egyszerre több vonalkód szkennelését is engedő app révén a vásárlók a kiterjesztett valóság funkcióval még több termékinformációhoz juthatnak hozzá.

A hagyományos archiválást felváltó blockchain-alapú adattárolást a Metro a hamburgi Deepshore-ral együttműködésben valósította meg. A mintegy 50%-os megtakarítást ígérő módszer infrastruktúra-független és felhőbe töltésre kész, a legkülönbözőbb rendszerekből képes nyersadatokat tárolni és manipuláció ellen biztosítani. A megoldás továbbá lehetőséget ad arra, hogy a tárolt adatokat teljes mélységükben értékelje a vállalat a tárolás teljes időtartama alatt, továbbá megkímélje a vállalat vevőit pl. egyes számlák keresésének hosszadalmas procedúrájától.

Kapcsolódó cikkeink