Dietetikus: a zöldség-gyümölcs mellett állati fehérjére is szükség van
A napi táplálkozásnak körülbelül az egynegyedét kell kitenniük az állati fehérjéknek – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán.
A dietetikus elmondta, az ajánlás szerint naponta négy-öt adag, körülbelül 400-500 grammnyi zöldség-gyümölcsöt kell fogyasztani.
Ugyanakkor bizonyos vitaminok, ásványi anyagok miatt húst, valamilyen tejterméket, tojást vagy halat is enni kell.
Például a B12 vitamin csak az állati eredetű termékekben van meg, de a vas is sokkal jobban szívódik fel az ilyen ételekből, mint a növényekből – mutatott rá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Hasítanak a gyümölcsakciók az áruházláncokban
A hideg hónapok beköszöntével a vitaminpótlás nemcsak az egészségmegőrzés szempontjából…
Tovább olvasom >Hiány alakulhat ki a káposzta piacán, tovább drágulhat a zöldség ára
A FruitVeb elemzése szerint hiány fenyegeti a káposztapiacot, és még…
Tovább olvasom >Veszélyben a banán: betegségek és klimatikus változások fenyegetik a világ egyik legnépszerűbb gyümölcsét
A globális felmelegedés és az időjárási szélsőségek súlyosan érintik a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az élelmiszeripar jövője a fiatalok kezében van
Az élelmiszerbiztonság és -minőség nem csupán az agrárium, hanem a…
Tovább olvasom >Zöldségkonzervekkel és édességgel is segített a Bonduelle
Huszadik évéhez ért 2025-ben a Bonduelle Central Europe Kft. és…
Tovább olvasom >Sok kisvállalkozás maradhat le az alanyi mentességről, ha nem lép időben
Az alanyi áfamentesség összeghatára január 1-jétől 18 millió forintra emelkedett,…
Tovább olvasom >