Dél-koreai forrásokkal bővül a hazai innovatív vállalkozások finanszírozása

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 28. 11:59

A mai napon a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke, valamint a KDB Bank Európa Zrt. elnök-vezérigazgatója együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, melynek keretében a két intézmény kifejezi szándékát, hogy hidat építsen a magyar innovatív technológiák és a koreai befektetők között. Lehetőség nyílik forrás biztosítására koreai partnercégeken keresztül az ICT, a megújuló energia, a vízgazdálkodás, a biotechnológia, a gyógyszer és gyógyászati eszközöket fejlesztő hazai innovatív, nemzetközi szinten is piacképessé tehető hazai vállalkozások számára. Az együttműködés létrejöttével így új távlatok nyílhatnak a hazai innovatív vállalkozások számára.

DelKorea

Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke, valamint Roh Yung-Gi, a KDB Bank Európa Zrt. elnök-vezérigazgatója a mai napon együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, melynek keretében a két intézmény kifejezi szándékát, hogy hidat építsen a magyar innovatív technológiák és a koreai befektetők között. Továbbá lehetőség nyílik forrás biztosítására koreai partnercégeken keresztül egyedi finanszírozási konstrukció keretében a piacképes innovatív technológiákat fejlesztő hazai vállalkozások számára. A létrejött együttműködés kiemelkedő példája a két ország között immáron 25 éves múltra visszatekintő, kiváló magyar és dél-koreai kapcsolatoknak a gazdaság, a tudomány és a technológia területén egyaránt. Az együttműködés keretében a magyar és koreai fél elkötelezett a kölcsönös információcserében, annak érdekében, hogy a magyar innovatív cégek és a koreai szakmai partnercégek egymásra találjanak és közös piaci sikereket érjenek el.

A szándéknyilatkozat értelmében az intézmények közötti információcsere bázisát kereskedelmi hasznosításra alkalmas projektek, technológiák és szabadalmak jelentik. A Nemzeti Innovációs Hivatal vállalja, hogy felkutatja és kiajánlja a koreai fél részére azokat a hazai innovatív, piacképes, fejlett technológiákat előállító vállalkozásokat, melyek készek együttműködni a koreai befektetőkkel termékük, szolgáltatásuk piacra vitelét illetően. A KDB Bank Európa Zrt. közvetlenül továbbítja az egyes projekteket a koreai központjukba és felkutatja az egyes projektekhez kapcsolódó partnereket, illetve biztosítja a kooperáció keretében megvalósuló fejlesztések forrásigényét. A koreai pénzintézet a koreai befektetőkön keresztül finanszírozási formákat biztosíthat a magyar cégek számára. A forrás felhasználásával lehetőség nyílik az egyes projektek piacképessé tételére, a termékek és szolgáltatások nemzetközi színtérre juttatására.

Kapcsolódó cikkeink