Debrecenben bővít a WHC Csoport, az ország egyik vezető munkaerőkölcsönző- és közvetítő vállalata

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 07. 21. 08:35

Debrecen és térségének gazdasági tevékenysége dinamikusan fejlődik, számos új munkahelyteremtő beruházás érkezett és érkezik a városba a közeljövőben, mindez pedig előrejelzések szerint azt jelenti, hogy a megyeszékhelyen 2030-ig 20.000 új munkahely jön létre. A régiós munkaerőpiaci felpezsdülésre reagálva, Debrecenben nyitja meg 9. hazai irodáját Magyarország egyik vezető HR-szolgáltató vállalata, a már összesen öt országban aktív WHC Csoport. Az új kirendeltség Hajdú-Bihar mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye vállalkozásait is kiszolgálja majd.

Az elmúlt öt évben mintegy 680 milliárd forint értékű külföldi befektetés érkezett Debrecenbe, amelynek eredményeként 6.500 új munkahely létesült, illetve jön létre a jövőben. Ennek köszönhetően Debrecen az egyik legvonzóbb beruházási helyszínné vált nemcsak Magyarországon, hanem közép-európai összevetésben is. Számos nemzetközi óriásvállalat jelentette be a közelmúltban, hogy jelentős nagyberuházást valósít meg a városban, többek között a BMW, a svájci SemCorp, vagy a kínai Sensirion. A város ezzel kimagasló eredményt ért el a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó divíziója, az fDI Intelligence globális felmérésén, hiszen felkerült a legjobb befektetésösztönzési célpontjainak TOP 10-es listájára, New York, Hong Kong, vagy éppen Zürich társaságában.

A városvezetés a gazdasági fejlődés és Debrecen régióban betöltött központi szerepének további erősítése érdekében nemrégiben fogadta el a 2021 és 2030 közötti időszakra kidolgozott Gazdasági Programot, melynek fő célkitűzése, hogy a város az Európai Unió fejlett, tudásalapú, magas hozzáadott értékű gazdasággal rendelkező régiójának vezető gazdasági, oktatási, közlekedési, kulturális, kereskedelmi és egészségügyi központja legyen. A gazdaságfejlesztés középpontjában az innovatív, magas hozzáadott értékű iparágak további fejlesztése áll. További cél, hogy ebben az időszakban 20 ezer új munkahely jöjjön létre a megyeszékhelyen.

„Debrecen elmúlt időszakban tapasztalt jelentős gazdasági fejlődése több tényeztőre vezethető vissza. Egyrészt kiemelném a kormány beruházásösztönző politikáját, mely versenyképes beruházási környezetet teremt. Másrészt nagy jelentősége van a város és a régió kiváló infrastruktúrájának, közlekedési adottságainak, illetve a nagy hagyományokkal és jelentős kapacitással rendelkező oktatásnak, képzési lehetőségeknek. Az eredmények eléréseben továbbá elengedhetetlen a professzionális csapat és az a kiváló szakmai együttműködés, amely az önkormányzat munkatársai, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ, illetve a Nemzeti Befektetési Ügynökség között valósul meg. Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan jelentős HR-szolgáltató nagyvállalat nyit helyi képviseletet, lát potenciált Debrecenben, mint a WHC Csoport, s ez szintén egyfajta visszaigazolása a munkánknak” – mondta el Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a WHC Csoport ünnepélyes irodaavató rendezvényén.

A magyar tulajdonú, hazánkon kívül Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is aktív WHC Csoport a térségben jelenlévő, vagy a későbbiekben megjelenő cégek, vállalatok növekvő munkaerőpiaci igényeire reagálva nyitotta meg legújabb irodáját a cívisvárosban.

„Debrecenben nagyon komoly beruházások valósultak meg, és valósulnak meg a közeljövőben, melyek az egész régió gazdaságát magukkal húzzák. A dinamikus fejlődésnek köszönhetően pedig az elkövetkező években több ezer új munkahely fog létrejönni, ami alapvetően rajzolja át az országrész munkaerőpiacát. A WHC Csoport jelenleg is számos nagyvállalttal dolgozik együtt főként az autóipar, az elektronikai gyártás és egyéb gépgyártás területén a régióban, emellett több kis- és középvállalat HR tevékenységét is segítjük. Indokoltnak láttuk, hogy meglévő és jövőbeli ügyfeleinket helyben, helyi csapattal szolgáljuk ki a jövőben, ezzel is hatékonyabbá téve tevékenységünket” – hívta fel a figyelmet Tóth Benedek, a WHC Csoport területi vezetője.

„A WHC Csoport stratégiájának egyik alapköve, hogy ügyfeleinket lehetőség szerint közvetlenül, helyi képviseleti irodáinkon keresztül szolgáljuk ki egy-egy régióban, ezzel biztosítva a megfelelő rugalmasságot és hatékonyságot. Nagy eredmény, hogy Debrecenben immár a 9. magyarországi irodánkat nyitjuk meg, ezzel tovább erősítve a hazai piacon betöltött meghatározó szerepünket. Debreceni irodánk elsősorban a munkaerő-kölcsönzés, a fizikai munkaerő-közvetítés, illetve a diák- és nyugdíjas, valamint a szellemi munkaerő-közvetítés terén nyújt majd szolgáltatásokat helyi partnereinknek. További terveink között szerepel, hogy még idén Veszprémben is helyi képviseletet nyissunk, melyet a régió gazdasági tevékenységének élénkülése tesz indokolttá” – tette hozzá Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkeink