Czukor étterem és söröző

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 05. 05. 08:00

Söröző jellegű vendéglátóhely, ahol középpontban az étel található, így lehetne összefoglalni a Czukor étterem és söröző lényegét. Persze a kép ennél kicsit árnyaltabb. Ahogy mondják: nem találtak ki semmi különlegest, egyszerű, minden korosztály számára csábító vendéglátóhely szeretnének lenni. Tekintettel arra a tényre, hogy a korábbiakban itt vegetáriánus vendéglő működött, a jelenlegi étlapon is túlsúlyban vannak a húsmentes fogások, de komoly vonzerőt jelenthetnek a magyar ízlésvilág elfogadott ételei, a borjúpaprikás juhtúrós sztrapacskával vagy a füstölt csülök rakott krumplival. Népszerű a déli menü, az ételhez jár a csatos üveg hideg víz, felidézve a klasszikus pesti vendéglátás legszebb hagyományait.
Az italválaszték alapja a hazai pálinkák és borok széles szortimentje, de – sörözőről lévén szó – egész évben „happy year”: egy sört fizet, kettőt kap. Figyelemre méltó a dekoráció: a maga korában élvonalbeli filmrendező nagypapa hagyatékából előkerült számtalan filmes magazin, fotók, muzeális „relikviák” mindenfelé, még a fonott asztalok üveglapja alá is bőven jutott belőlük.

Budapest V., Cukor u. 3.
Konyhafőnök: Ostyán Csaba
Tervező: Boross Éva

Kapcsolódó cikkeink