Csütörtökön Ingyen Szállítás Napja

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 13. 12:32

Magyarországon másodszor, 2011. december 15-én rendezik meg az Ingyen Szállítás Napot. Ezen a napon a résztvevő webáruházak vállalják, hogy az aznap feladott megrendeléseiket díjmentesen szállítják ki úgy, hogy karácsonyig mindenki megkapja a csomagját.

A szervezők adatai szerint tavaly az első Ingyen Szállítás Napján voltak olyan boltok, melyek forgalma megötszöröződött. A nap egyre népszerűbb a fogyasztók körében többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is. Vannak, akik az egész karácsonyi vásárlásukat erre a napra időzítik, így akárhány boltból is rendelik meg az ajándékokat, megspórolják az szállítási költségeket. Ilyenkor karácsony előtt egy átlagos napon közel 1 milliárd forintot is költhetnek a magyarok internetes áruházakban.

Idén az interneten vásárolt karácsonyi ajándékok közül a mobiltelefon volt a legnépszerűbb, melyet az LCD és plazma TV-k, és a notebookok követtek a dobogón. Ezeket a termékkategóriákat a digitális fényképezők, a táblagépek és a játékkonzolok követték az Árukereső.hu december közepén készült elemzése szerint – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink