Csupán egy súlyosabb hibát talált a Nébih a vaníliajégkrémeknél
Jelölési hiányosságokat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a dobozos vaníliajégkrémeknél, de élelmiszer-ellenőrzési bírságot csak egy esetben kellett kiszabni.
A hivatal honlapján közzétett tájékoztató szerint a 18 jégkrémből 4-nél találtak jelölési hiányosságokat, a bírságolást pedig édesítőszer jogszerűtlen használata indokolta. Utóbbi kizárólag csökkentett energiatartalmú vagy hozzáadott cukor nélküli termékhez adható, a kifogásolt készítmény azonban cukrot tartalmazott. A gyártó körülbelül 300 ezer forintos bírságra számíthat – írták.
A Szupermenta program tesztjében a mikrobiológiai vizsgálatok mellett ellenőrizték a zsír-, a fehérje-, a cukor-, a szárazanyag- és szacharóz-tartalmat, valamint azt, hogy a glutén-, laktóz-, vagy tejfehérjementes jelölések megfelelnek-e a valóságnak. Az egyik jégkrém a feltüntetett minimumértéknél kevesebb zsírt tartalmazott, a gyártót ezért a hiba javítására kötelezték.
A részletes vizsgálati eredmények a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán olvashatóak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Guinness sör ihlette jégkrém az amerikai piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Közös összefogással kell megvédeni a gazdák érdekeit
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Több mint 55 tonna ismeretlen eredetű mézet vont ki a forgalomból a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
OKSZ: Az infláció sem indokolja már az árrésstop fenntartását
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: augusztusban a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket átlagosan 4,3 százalékkal haladták meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Madár István: Árstopok nélkül magasabb lenne az infláció
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >