A csomagolóanyag-ipari WPA Packaging Kft. további piaci terjeszkedést tervez a régióban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 26. 11:12

A csomagolóipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó WPA Packaging Kft. Magyarországon és Romániában további piaci terjeszkedést tervez, és feltérképezi az ukrán lehetőségeket is.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) tájékoztatása szerint a WPA Packaging Kft. mint a nagyváradi regionális képviseletük kiemelt partnere a román piacon első lépésként 10 ezer euró alaptőkével 2016 novemberében szolgáltató céget hozott létre csomagolóanyagok értékesítésre, vevőkiszolgálásra, raktározási és logisztikai feladatokra.
Az MNKH közreműködésével piacát bővítő WPA Packaging Kft. a cégalapítással új munkahelyeket teremtett az erdélyi magyar közösség aktív munkavállalói számára, az idén több mint 460 millió forint értékben exportált csomagolóanyagot a romániai piacra elektronikai, autó- és bútoripari cégeknek – közölte a nemzeti kereskedőház.
A WPA Packaging Kft. nyilvános cégadatok szerint 2016-ban 10 millió euró árbevételt ért el, ennek 25 százalékát exportból, és a cég tájékoztatása szerint terveik alapján ez a volumen az idén 4-5 százalékkal növekedhet.
Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a termékportfóliójával Csehországban és Szlovákiában is jelen lévő WPA Packaging romániai sikere példázza, hogy nem csak kezdő exportőröknek tudnak szakmai támogatást adni.
A kereskedőház közleményében hangsúlyozza: Magyarország külkereskedelmi mutatóiban is megfigyelhető, hogy a román piacra irányuló magyar export 2010 és 2016 között mintegy 800 millió euróval bővült, 3,8 milliárd euróról 4,6 milliárd euróra.
Magyarországnak Románia a második legjelentősebb európai felvevőpiaca, az MNKH hét külképviseleti irodát működtet az országban, amelyek feladata a határokon átívelő gazdaságfejlesztés mellett a sikeres exporttevékenység megkezdéséhez szükséges tudás és kapcsolatrendszer biztosítása a magyar vállalkozások számára. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink