Csokoládé Karnevál Pécsett

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 02. 03. 11:16

Tizennyolc kiállítóval és mintegy húsz, a többi között szakmai- és gyermekprogrammal várta látogatóit a hétvégén a Pécsi Csokoládé Karnevál, amelyet ötödik alkalommal rendeztek meg a Zsolnay Kulturális Negyedben.

csokolade

A látogatók az ország minden részéből érkező kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel találkozhattak. A csokoládévásár mellett ehető látványosságok, csokiszökőkút, szakmai előadások, bonbonkészítő bemutató és sok kóstoló várta látogatókat.
A gyerekek műhelyfoglalkozásokon vehettek részt és animációs játékokat is kipróbálhattak. A mesesarokban L. Molnár Edit pécsi írónő saját meséit olvasta fel.
A karneválon öt szakmai előadást is tartottak, amelyeken megjelentek a legnépszerűbb édesség tudományos vonatkozásai, köztük a fenntartható kakaótermesztés és csokoládékészítés kérdései, valamint a csokoládé helye az egészséges táplálkozásban.
A program kapcsolódik az alapításának idén 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem (PTE) jubileumi eseményeihez. A karnevál legizgalmasabb látványossága a 30 kilogramm csokoládéból kifaragott 6-os, 5-ös és 0-ás számjegy, amelyek a helyszínen készülnek el.

A rendezvény vendége volt még az egyetem 3D-projektje, amelynek képviselői kiállítást szerveztek a Kemence Galériában. A helyszínen működő 3D-nyomtatóval csokoládéformaként használható műanyagot nyomtattak.
A karnevál ideje alatt Lokodi Ákos kreatív séf a látogatók előtt készítette el csokoládés ételeit, amelyeket az érdekelődők el is fogyaszthattak.
Mosonyi Éva csokoládékészítő, a karnevál szervezője korábban jelezte: a rendezvényen mutatják be az új, ízig-vérig pécsi csokoládéjukat, amely kilenc, 70 százalékos étcsokoládéból készült mozaikból áll, csomagolása pedig puzzle-szerűen a Széchenyi teret mintázza.(MTI)

Kapcsolódó cikkeink