Csokoládé- és édességünnep a Bazilika előtt Budapesten

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 15. 11:10

Péntektől vasárnapig Magyarország legnagyobb csokoládé- és édességünnepe várta az érdeklődőket a Bazilika előtti Szent István téren, Budapesten.

A szervezők közleménye szerint a 2011 óta megrendezett Édes Napok Európa egyik legnagyobb édesség tematikájú rendezvénye, amelynek fő célja, hogy a multinacionális termékek mellett alternatívát mutasson, és olyan hazai manufaktúrák, cukrászdák és kereskedők termékeit kínálja, amelyek együtt, egy időben és egy helyen sehol máshol nem találhatóak meg.
Idén mintegy 80 tematikus kiállító termékeivel találkozhatott a közönség, amelyet többek között díjnyertes csokoládé- és bonbonkészítők, tradicionális és népszerű “újhullámos” cukrászdák, több ezer édesség és finom borok, italok, valamint streetfood ételek is vártak.
A gasztroszínpadon óránként más-más bemutatókat, workshopokat tartottak a legkiválóbb éttermek és cukrászdák séfjei, köztük Berta Gréta a Kempinski Hotel Corvinus Budapestből, Nábelek Zsófi a Mák Bisztróból vagy Korponai Péter a Desszert Neked étteremből. A Szent István téren megtalálható volt az 2017-es ország tortája és az év cukormentes tortája is, az estéket Jazzduók zenéi tették még kellemesebbé.
Az ingyenes rendezvényen adták át a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) a nemrég elhunyt, nemzetközileg is jegyzett, kiváló csokoládékészítő, Szántó Tibor emlékére alapított szakmai díjat Mészáros Gábornak, a Chocome csokoládé manufaktúra tulajdonosának. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink