Csökkenti a nitrithasználatot hústermékeiben Franciaország
A francia parlament elfogadta az a törvényjavaslatot, amely fokozatosan csökkenti a nitrithasználatot a feldolgozott hústermékekben.

Figyelnek az egészségre
A nitritsókat széles körben használják az olyan hústermékeknél, mint a sonka, a bacon vagy a kolbász, mivel ezek meghosszabbítják e termékek élettartamát, a főtt sonkának pedig szép, rózsaszín színt kölcsönöznek.
Ám 2015-ben a WHO rákkeltőnek minősítette a feldolgozott húsokat a nitrátok, a nitritek és a füstölés miatt. A nitritek mennyiségének csökkentését a francia Modem párt egyik képviselője javasolta. Az új törvény 2023-tól lép érvénybe.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Franciaországban és Olaszországban is elindul a Kaufland online piactere
A Kaufland online piactere 2025 késő nyarától Franciaországban és Olaszországban…
Tovább olvasom >Növényi élelmiszerek és húsos megnevezések
A francia Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében a növényi alapú húshelyettesítők…
Tovább olvasom >150 milliárd euró európai AI-fejlesztésre
A februárban megrendezett párizsi AI Action Summit keretében került a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >