Csökkenti a nitrithasználatot hústermékeiben Franciaország
A francia parlament elfogadta az a törvényjavaslatot, amely fokozatosan csökkenti a nitrithasználatot a feldolgozott hústermékekben.

Figyelnek az egészségre
A nitritsókat széles körben használják az olyan hústermékeknél, mint a sonka, a bacon vagy a kolbász, mivel ezek meghosszabbítják e termékek élettartamát, a főtt sonkának pedig szép, rózsaszín színt kölcsönöznek.
Ám 2015-ben a WHO rákkeltőnek minősítette a feldolgozott húsokat a nitrátok, a nitritek és a füstölés miatt. A nitritek mennyiségének csökkentését a francia Modem párt egyik képviselője javasolta. Az új törvény 2023-tól lép érvénybe.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Városokban kezd terjeszkedni az E.Leclerc
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A francia kormány kezdeményezte a Shein webáruházának felfüggesztését, miközben megnyílt az első fizikai üzlete Párizsban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Együttműködésre lép az Amazon France és az Auchan Csoporthoz tartozó Chronodrive
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Benne vagy? – Idén is értékelt a SuperBrands
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tavaly a Black Friday egyetlen éjszaka alatt több mint 43 milliárd forintos forgalmat hozott a magyar e-kereskedelemnek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lassult az OECD harmadik negyedévi GDP-növekedése
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

