Csökkenti a nitrithasználatot hústermékeiben Franciaország
A francia parlament elfogadta az a törvényjavaslatot, amely fokozatosan csökkenti a nitrithasználatot a feldolgozott hústermékekben.

Figyelnek az egészségre
A nitritsókat széles körben használják az olyan hústermékeknél, mint a sonka, a bacon vagy a kolbász, mivel ezek meghosszabbítják e termékek élettartamát, a főtt sonkának pedig szép, rózsaszín színt kölcsönöznek.
Ám 2015-ben a WHO rákkeltőnek minősítette a feldolgozott húsokat a nitrátok, a nitritek és a füstölés miatt. A nitritek mennyiségének csökkentését a francia Modem párt egyik képviselője javasolta. Az új törvény 2023-tól lép érvénybe.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Megszünteti növényi sajtmárkáját a Bel Group
A Bel Group bejelentette, hogy 2024 végéig kivezeti a piacról…
Tovább olvasom >146 millió eurót ruház be a Coca-Cola franciaországi üzemébe
A Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) 146 millió eurós beruházást jelentett…
Tovább olvasom >Sehol se lehet rágyújtani a franciáknál, ahol gyerekek vannak
Franciaország betiltja a dohányzást a gyerekek által látogatott közterületeken Július…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display
Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma.…
Tovább olvasom >Legendás olasz panettone-gyártót vett az ír Valeo Foods
Újabb olasz cég felvásárlását jelentette be az ír székhelyű Valeo…
Tovább olvasom >