Csökkenti a nitrithasználatot hústermékeiben Franciaország
A francia parlament elfogadta az a törvényjavaslatot, amely fokozatosan csökkenti a nitrithasználatot a feldolgozott hústermékekben.

Figyelnek az egészségre
A nitritsókat széles körben használják az olyan hústermékeknél, mint a sonka, a bacon vagy a kolbász, mivel ezek meghosszabbítják e termékek élettartamát, a főtt sonkának pedig szép, rózsaszín színt kölcsönöznek.
Ám 2015-ben a WHO rákkeltőnek minősítette a feldolgozott húsokat a nitrátok, a nitritek és a füstölés miatt. A nitritek mennyiségének csökkentését a francia Modem párt egyik képviselője javasolta. Az új törvény 2023-tól lép érvénybe.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Egymilliárd euróból modernizál Franciaországban a Lactalis
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Botrány az ukrán tojások körül
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Franciaországban is elindult a Kaufland piactere
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Folytatódik a Trade magazin Business Podcastja: Rubint Réka: „Engem egyetlen dolog fáraszt: a pihenés…”
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >TOP 50 marketing- és TOP 50 PR-vezető: új csillagok és visszatérő húzónevek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Árrésstop borzolja a kedélyeket a drogériapiacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >