Csökkenthető az energiafogyasztás egy új fagyasztási technológiával
Új módszert javasolt az élelmiszer-fagyasztásra a Kaliforniai Egyetem. Az izokorikus fagyasztás nevű metódus ötlete a transzplantációra váró betegek szerveinek fagyasztási módján alapul.

Szuperfagyasztva sokkal tovább eltarthatóak az ételek
Az új technológia jelentősen javítja az élelmiszer minőségét és élettartamát. Az új módszerrel globálisan akár 6,5 milliárd kilowatt-órát meg lehet takarítani évente. Ez olyan, mintha egymillió autó eltűnne az utakról.
A technológia lényege, hogy az élelmiszert folyadékkal teli, zárt tartályokban tárolják és így fagyasztják őket.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Életbe lépett az árrésstop mintegy ezer alapvető élelmiszernél
Hétfőn lépett életbe az árrésstop, amely harminc termékkategóriában mintegy ezer…
Tovább olvasom >Egyre nagyobb a kereslet a mentes termékek iránt – változnak a vásárlói szokások
Folyamatosan nő a speciális étrendet követők száma, de a tudatos…
Tovább olvasom >JÖN! Egy hét múlva újra itt a „Szerelmem a trade marketing” konferencia
Egy hét múlva ismét itt a „Szerelmem a trade marketing” konferencia.…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >A vártnál magasabb lett az április infláció
Áprilisban 4,2 százalékos volt az éves infláció, havi szinten pedig…
Tovább olvasom >