Csökkenthető az energiafogyasztás egy új fagyasztási technológiával
Új módszert javasolt az élelmiszer-fagyasztásra a Kaliforniai Egyetem. Az izokorikus fagyasztás nevű metódus ötlete a transzplantációra váró betegek szerveinek fagyasztási módján alapul.
Az új technológia jelentősen javítja az élelmiszer minőségét és élettartamát. Az új módszerrel globálisan akár 6,5 milliárd kilowatt-órát meg lehet takarítani évente. Ez olyan, mintha egymillió autó eltűnne az utakról.
A technológia lényege, hogy az élelmiszert folyadékkal teli, zárt tartályokban tárolják és így fagyasztják őket.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
A fagyasztók hőmérsékletének növelésével csökkenti karbonlábnyomát a brit Morrisons
A Morrisons legújabb kísérlete keretében szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése érdekében 3°C-kal növeli…
Tovább olvasom >Idén is megfizethető áron kaphatók a Szent István-nap termékei
Idén is megfizethető áron kaphatók a Szent István-nap termékei a…
Tovább olvasom >Sütve, főzve is ízletes a friss magyar csemegekukorica
A csemegekukorica a nyár egyik slágerzöldsége. Kevesen tudják azonban, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >