Csökkentette a kenyérből származó hulladékmennyiséget a Meny
Az elmúlt fél évben a norvég Meny nevű kiskereskedő 34%-kal csökkentette a kenyérből származó élelmiszerhulladék arányát.

Algoritmus menti meg a kenyeret a szemétbe kerüléstől
A retailerlánc reméli, hogy több mint egymillió vekni kenyér szemétbe kerülését tudja megakadályozni.
Norvégiában naponta sokszázezer kenyeret dobnak ki a háztartásokban és az élelmiszerüzletekben egyaránt.
A Meny projektje lehetővé teszi, hogy egy algoritmusnak köszönhető automatizált sütési terv segítségével pont annyi kenyeret süssenek, amennyit a vásárlók meg is vesznek.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A mesterséges intelligencia városi felhasználásáról szóló mintaprojekt indul
Miskolcon valósul meg az első olyan magyarországi mintaprojekt, amely városi…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával méri a Pepsi termékei édességét
A Pepsi legújabb „The Sweetest” névre keresztelt kampányában egy mesterséges…
Tovább olvasom >Nemzetközi figyelem Szegeden: a mesterséges intelligencia és a digitalizáció jövője a mezőgazdaságban
A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a SZTE TTC Zrt.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >