Csökkentette a kenyérből származó hulladékmennyiséget a Meny
Az elmúlt fél évben a norvég Meny nevű kiskereskedő 34%-kal csökkentette a kenyérből származó élelmiszerhulladék arányát.

Algoritmus menti meg a kenyeret a szemétbe kerüléstől
A retailerlánc reméli, hogy több mint egymillió vekni kenyér szemétbe kerülését tudja megakadályozni.
Norvégiában naponta sokszázezer kenyeret dobnak ki a háztartásokban és az élelmiszerüzletekben egyaránt.
A Meny projektje lehetővé teszi, hogy egy algoritmusnak köszönhető automatizált sütési terv segítségével pont annyi kenyeret süssenek, amennyit a vásárlók meg is vesznek.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Tartunk a humanoid robotoktól
A Bosch Tech Compass több mint 1000 magyar felnőtt megkérdezésével…
Tovább olvasom >Az ország kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >