Csökkentette a kenyérből származó hulladékmennyiséget a Meny
Az elmúlt fél évben a norvég Meny nevű kiskereskedő 34%-kal csökkentette a kenyérből származó élelmiszerhulladék arányát.

Algoritmus menti meg a kenyeret a szemétbe kerüléstől
A retailerlánc reméli, hogy több mint egymillió vekni kenyér szemétbe kerülését tudja megakadályozni.
Norvégiában naponta sokszázezer kenyeret dobnak ki a háztartásokban és az élelmiszerüzletekben egyaránt.
A Meny projektje lehetővé teszi, hogy egy algoritmusnak köszönhető automatizált sütési terv segítségével pont annyi kenyeret süssenek, amennyit a vásárlók meg is vesznek.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Kollár Csaba: „Humanista vagyok, de nagyon szeretem az AI-t” – Folytatódik a Trade magazin Business Podcastja
Kollár Csaba kibernetikus és jövőkutató szerint, akivel Krizsó Szilvia beszélgetett…
Tovább olvasom >AI-alapú automatát tesztel a Coca-Cola
A Coca-Cola az ausztráliai Sydney repülőterén mutatta be legújabb fejlesztését,…
Tovább olvasom >Natur’A kenyércsalád
A Lantmännen Unibake legújabb márkája, a Natur’A kenyércsalád innovatív termékekkel…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fagylalt-komp és balatoni ízek csatája – jön a Balaton Fagyija választás
Május 9-én nemcsak a Tihany és Szántód közötti kompjárat indul…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Táblás KitKat csokoládékat dob piacra a Nestlé Romániában
A Nestlé új, 99 grammos KitKat táblás csokoládékat vezetett be…
Tovább olvasom >