Csípjük az erőset!
A magyarok számára elképzelhetetlen a konyha csípős íz nélkül, aminek a kedveltsége is egyre növekszik. A lakosság szinte pontosan háromnegyede hetente legalább egyszer fogyaszt csípős élelmiszert.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Különösen feltűnő, hogy a fiatalabb korosztályban milyen nagy a vonzalom az ilyen ételek és ételízesítők iránt, ez a korcsoport abszolút nyitottnak és kísérletezőnek tekinthető ezen a téren – derül ki a Univer Product Zrt. nagymintás, közel 4000 ember megkérdezésével készült online kutatásából. A válaszadók messze több mint egyharmada (36,4%) úgy nyilatkozott, hogy a korábbiakhoz képest jóval gyakrabban fogyaszt csípős ételt. A kedveltség növekedésének egyik magyarázata lehet az utóbbi néhány évben tapasztalható tudatosabb, egészséget megőrző étkezés térnyerése. A kutatásban részt vevők körében ugyanis kimagasló az a vélemény (58,4%), hogy a csípős ételek fertőtlenítenek, méregtelenítenek. //
Kapcsolódó cikkeink
Egy kicsi torma mindenkinek kell
A húsvéti asztalról, a sonka és a tojás mellől nem…
Tovább olvasom >Budapesten tanácskoznak a világ legnagyobb ipari paradicsomfeldolgozói
A globális ipari paradicsomfeldolgozói és -termelői szektor legnagyobb szereplői érkeztek…
Tovább olvasom >Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült Ágoston Béla, az Univer Product Zrt. ny. nyersanyag beszerzési igazgatója
Újabb rangos kitüntetésben részesült Ágoston Béla, az Univer Product Zrt.…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kihirdette az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit!
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában írta ki…
Tovább olvasom >Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >Quadratisch, demokratisch, gut – A nap képe
Menj szavazni – üzeni egy demokratikus csokoládé. Hétfő reggel már…
Tovább olvasom >