Csehországban 5,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 09. 07. 11:08

Júliusban éves szinten 5,5 százalékra mérséklődött a kiskereskedelmi forgalom emelkedése Csehországban a naptári hatástól megtisztított adatok szerint – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában.

 

Nőtt a cseh kiskereskedelmi forgalom

Ugyanakkor a statisztikusok 6,7 százalékra pontosították a júniusi kiskereskedelmi forgalom növekedését a korábbi 7,1 százalékról. A cseh kiskereskedelmi forgalom immár ötödik hónapja folyamatosan emelkedik. Áprilisban 7,2 százalékkal, májusban pedig 7,3 százalékkal bővült.
Az internetes áruházak és a csomagküldő szolgálatok forgalma újra 10 százalék feletti tempóban növekedett, így ez továbbra is a leggyorsabban növekedő szegmens a cseh kiskereskedelemben.

A cseh kiskereskedelem növekedésére a legnagyobb mértékben az internetes eladások voltak hatással, júliusban ez a növekedés 15,3 százalékos volt – mutatott rá Marie Bousková, a statisztikai hivatal szakigazgatója sajtótájékoztatón.

Két-három százalékkal csökkentek viszont a sportra, kultúrára, a ruházatokra és a lábbelikre fordított kiadások – jegyezte meg.
Tekintettel a koronavírus-járvány gyengülésére júliusban már az összes üzlet nyitva tarthatott korlátozások nélkül Csehországban. (Kokes János,  MTI)

Kapcsolódó cikkeink