CSAOSZ: Újrahasznosítás-szemléletű csomagolástervezés

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 06. 02. 10:44

 „Újrahasznosítás szemléletű csomagolástervezés” címmel nemzetközi és hazai előadók részvételével egész napos konferenciát szervez a CSAOSZ.

Az újrahasznosítás a cél

A konferencia a Csomagolási Világszövetség (WPO), az ECR Közösség és a bécsi Alkalmazott Tudományok Egyeteme együttműködésében készített Packaging design for recycling című útmutatót dolgozza fel. A tanulmány fontos iránymutatást ad a gyakorló csomagolástervezők számára, mind a csomagolószer-gyártói, mind pedig a csomagolószer-felhasználói oldal szereplőinek. A konferencia apropóját az útmutató magyar fordításának megjelenése adja.

Ismeretes, hogy az Európai Bizottság kezdeményezésére az utóbbi két évben számos, a csomagolásokkal kapcsolatos környezetvédelmi szigorító intézkedés került bevezetésre. Ezek értelmezésében, az alkalmazók számára érthető formában való bemutatására a CSAOSZ eddig is nagy hangsúlyt fektetett és e konferenciánk is ezt a törekvésünket erősíti.

A konferencia témája nagyon aktuális. Az újrahasznosításnak kiemelt jelentősége van és lesz is a jövőben. Nemcsak a csomagolási hulladékhasznosítási célértékek növekednek radikálisan, nemcsak a hasznosítandó csomagolóanyaghányad emelkedik, hanem az EU irányelvben leírt és a tervezés kiindulópontját jelentő, a csomagolások környezetvédelmi megfelelőségét meghatározó ún. lényegi követelmények is szigorodnak.

A témát minden a csomagolásért felelősséget érző tervezőnek, fejlesztőnek, gazdasági vezetőnek ismernie kell. 

A program keretében nem csupán a tanulmány lényegi kivonatát akarjuk a résztvevőkkel megismertetni, hanem segítségül hívtunk több, jól ismert multinacionális csomagolószer-felhasználó, illetve csomagolószer-gyártó vezető képviselőjét is, akik – gondolatébresztési céllal is – beavatnak abba, hogyan, milyen módon, milyen új fejlesztésekkel kívánják megfeleltetni csomagolásaikat, társaságukat a fenntarthatósági követelményeknek. 

A konferenciát szinkrontolmácsolás mellett hibrid formában tervezzük. 

A személyes jelenlétű programra a budaörsi Holiday Inn hotelben kerül sor. A Hotel tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, a gépkocsival érkezők számára pedig a parkolási lehetőségek kiválóak.

Az online bekapcsolódásra Zoom platformon lesz lehetőség.

A konferencia részvételi feltételeiről a CSAOSZ Titkársága készséggel ad felvilágosítást a 06 1 210 0107, illetve a csaosz@csaosz.hu elérhetőségeken.

A tervezett program:

Kapcsolódó cikkeink