Csányi Sándor Magyarország kitörési pontjairól

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 07. 00:02

A magyar innovációs készség megvan, csak nem tudjuk alkalmazni – állítja Csányi Sándor a Figyelő számára adott videó-interjújában. Az OTP elnök-vezérigazgatója kihasználatlan értékeinkre, képességeinkre helyezné a hangsúlyt a gazdaság talpra állításában.

Csányi Sándor, a TOP 200 program innovációs nagykövete harmadikként nyilatkozott a TOP 200 videósorozatában, melyben a négy nagykövet – mindannyian a magyar üzleti élet kiemelkedő szereplői – az ország innovációs lehetőségeit foglalják össze.
Csányi négy fő nemzetgazdasági húzóágazatot említ : a vízgazdálkodást, az élelmiszeripart, a termál- és alternatív energiagazdálkodást, valamint az egészségügyet.
Csányi szerint a hangsúlyt hagyományos értékeinkre kellene fektetnünk, melyek legalább akkora potenciállal bírnak, mint az innováció. "Egy ország ott tud előretörni, ahol legjobbak az adottságai" – jelentette ki, külön kiemelve a mezőgazdaságot, amely nem csupán jó természeti adottságokkal, de történelmi  hagyományokkal is rendelkezik, és a képzés, a szakértelem is átlagon felüli. "A magyar innovációs készség – amire mindig büszkék voltunk  – megvan, de valahogy nem tudjuk ipari méretekben alkalmazni" – idéz az interjúból a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink