Csányi cége takarmánygyártót vásárolt

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 20. 00:00

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó szingapúri CSIM Pte. Ltd. teljes egészében megvásárolja a takarmánygyártó Tendre Kft.-t.

A versenyhivatal keddi közleménye szerint a CSIM és a Tendre másik 50 százalékának tulajdonosa, a Forrás Nyrt. 2009 júliusában kötött szerződést, amelynek értelmében a CSIM megvásárolná a Tendre Takarmányipari Kft. másik 50 százalékát is.
A CSIM Szingapúrban bejegyzett vállalkozás, amelyet 2008 végén a Csányi-csoportot összefogó Bonitás 2002 Kft. hozott létre, az egyedüli irányítást 77 százalékos tulajdoni hányaddal megtartva. A CSIM alá rendezett cégcsoporthoz tartozik többek között a Tendre Kft., a Sole-Mizo Zrt., a Dalmandmen Zrt., a Bóly Zrt., a Pick Szeged Zrt., a Csányi Pincészet Zrt., a Bonafarm Zrt., a Fiorács Kft.
A GVH szerint az összefonódásnak nem lesz káros hatása a piaci versenyre, tekintettel arra, hogy a felek takarmánypiacon elért mennyiségi részesedése viszonylag alacsony – írja a ProfitLine.hu.

Kapcsolódó cikkeink