Családi gazdálkodás világfórum és kiállítás Budapesten: fókuszban a fenntartható gazdálkodás

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 18. 11:55

Két napig tartó nemzetközi kiállításnak ad otthont március 5-6-án a Budapest Kongresszusi Központ, ahol külföldi és magyar kiállítók mutatják be mezőgazdasági kincseiket. Kenya és Brazília gazdálkodói mellett jól megférnek a magyar gazdák is, akik ínycsiklandó kézműves élelmiszerekkel, bemutatókkal várják a látogatókat.

A Vidékfejlesztési Minisztérium egy különleges kiállítással várja márciusban a felfedezni, ismerkedni vágyókat. A „Világ Mustra” nemzetközi expóra olyan gazdák érkeznek a világ minden tájáról, akik a családjukkal összefogva, hagyományos termékeket állítanak elő, szem előtt tartva a fenntarthatóságot, a természeti erőforrások és környezetük védelmét. A kiállításról természetesen a magyar gazdák sem hiányozhatnak, akik kézműves élelmiszerekkel és termékekkel várják a látogatókat.

vilagforum_2

A kiállításra látogatóknak nem csak ízletes élményben lesz részük, de segítenek felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen típusú gazdálkodás fenntartható, munkát ad a helyi közösségeknek és segít leküzdeni az élelmiszerhiányt. A „Világ Mustra” ugyanis az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által kezdeményezett, a Családi Gazdálkodások Nemzetközi Éve eseménysorozatának a része. A kiállítás mellett egy nemzetközi konferencia zajlik majd a Budapest Kongresszusi Központban, ahol a világ számos országának miniszterei, tudósai és civil szervezetei vitatják majd meg a fenntartható családi gazdálkodás aktuális kérdéseit.

A kiállítás március 5-én és 6-án a Budapest Kongresszusi Központban és az előtte lévő sétányon található. A belépés ingyenes.

Kapcsolódó cikkeink