Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal megrendezett Az Év Mentes-Vegán Séfje versenynek. A megmérettetés az országban és a nemzetközi színtéren egyaránt egyedülálló: a versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán.
A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.
A Csak a mentes által szervezett verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy így is lehet finoman és sokszínűen étkezni. Az eseményhez a METRO professzionális szakmai támogatást, alapanyagokat és helyszínt biztosított.
A mostani versenyen a szervezők kiemelten figyeltek a zero waste elvének betartására. Az elkészült növényi alapú, s ezáltal természetes módon tej- és tojásmentes, emellett glutén- és cukormentes fogások azt bizonyították, hogy a kreativitás és a konyhai tudás mellett az a séf képes helytállni a kihívásban, aki minél több alapanyagot ismer minél behatóbban.
A legízletesebb, legszebben tálalt és fantáziadús menüsort az amatőr indulók közül Dömös Fanni készítette el, míg a profik közül a Rézkakas Bisztró séfje, Molnár Dávid ételalkotása emelkedett ki a mezőnyből. //
Kapcsolódó cikkeink
A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >A jövő már elkezdődött – Gondolatok az Innovációk napjáról
Hogyan formálják az innovációk a kereskedelem és az élelmiszeripar jövőjét?…
Tovább olvasom >Hogy iszod a kávét, rázva vagy keverve?
Egyre több szín, egyre meglepőbb ízek – még mindig növekszik…
Tovább olvasom >További cikkeink
Július végén megkezdődik a Körszálló újjáépítése
Július végén elindul a budai városkép egyik meghatározó épülete, a…
Tovább olvasom >Ha sárga a mosogatószivacsod… – A nap képe
…akkor ajánlunk egy tárolóeszközt hozzá: egészen biztos mindig vidám lesz…
Tovább olvasom >